Χωρίς ρεύμα έμειναν 600 εκατομμύρια άτομα στη μισή Ινδία

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

star
 Μπλακ-άουτ στην Ινδία

Νέα διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σημειώθηκε σήμερα στην Ινδία για δεύτερη διαδοχική ημέρα, επηρεάζοντας περίπου τη μισή χώρα και εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές.


«Τα δίκτυα ηλεκτροδότησης της βόρειας, βορειοανατολικής και ανατολικής Ινδίας έχουν καταρρεύσει, όμως καταβάλουμε προσπάθειες για να τα επαναφέρουμε γρήγορα», δήλωσε ο Ναρές Κουμάρ, εκπρόσωπος της εθνικής εταιρίας ηλεκτρισμού Powergrid Corporation of India.


Τα δίκτυα αυτά παράγουν ηλεκτρική ενέργεια για περισσότερους από τους μισούς κατοίκους της Ινδίας.


Το σημερινό μπλακάουτ επηρέασε μεγαλύτερο τμήμα της χώρας από το χθεσινό, με το ρεύμα να διακόπτεται στα ανατολικά και τα βόρεια της Ινδίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Δελχί και μεγάλων πόλεων όπως η Καλκούτα. Πληροφορίες κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους ανθρακωρύχους καθώς δεν λειτουργούν οι ανελκυστήρες.


Στο Νέο Δελχί οι συρμοί του μετρό έχουν ακινητοποιηθεί και οι φωτεινοί σηματοδότες δεν λειτουργούν. «Οι οδηγοί έχουν πάρει οδηγίες να σταματήσουν στους σταθμούς και κανείς επιβάτες δεν επιτρέπεται να φτάσει στις αποβάθρες μέχρι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση», είπε εκπρόσωπος του μετρό της ινδικής πρωτεύουσας.


«Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη κρίση. Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τα δίκτυα. Πολλά κρατίδια ξεπέρασαν τις δυνατότητές τους και για το λόγο αυτό κατέρρευσαν τα δίκτυα ηλεκτροδότησης στις συγκεκριμένες περιοχές», επισήμανε αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας της Ινδίας.


Μία μεγάλη διακοπή ρεύματος προκάλεσε χθες πολλά προβλήματα και χάος στις συγκοινωνίες στη βόρεια Ινδία χθες. Αγνωστη παραμένει η αιτία, ωστόσο πιθανολογείται ότι κάποια κρατίδια καταναλώνουν περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα απ'ό,τι τους αναλογεί.


Η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια στην Ινδία έχει εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια καθώς η οικονομία της αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, ωστόσο οι υποδομές της δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα στις νέες ανάγκες.


πηγή
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: