Βρούτσης : «Δεν νοείται ο νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας να μισθοδοτείται με 583 ευρώ και ο συνταξιούχος να λαμβάνει 1.400 ευρώ σύνταξη»

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

star

(σ. ιστ. ΜΑΚΕΔΩΝ - Ας του πει κάποιος του αληταρά  του μαλάκα , πως αυτοί που παίρνουν τέτοιες συντάξεις στον ιδιωτικό τομέα , έχουν πληρώσει γι ΄αυτό  )
Την επιβολή επιπρόσθετης παρακράτησης, στη βάση μιας προοδευτικής κλίμακας η οποία αναμένεται να κυμαίνεται από 1% έως και 15%, επί του συνόλου των μηνιαίων -μικτών- ποσών από κύριες και επικουρικές συντάξεις οι οποίες ξεπερνούν τα 700 ευρώ, εξετάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του «πακέτου» μέτρων για την περικοπή 11,5 δισ. ευρώ την επόμενη διετία.
Συγκεκριμένα, τα βασικά σημεία του επικρατέστερου μέχρι στιγμής σεναρίου το οποίο εξετάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του νέου «πακέτου» μέτρων είναι:
1 Η επιβολή -επιπρόσθετης των μειώσεων και των παρακρατήσεων οι οποίες επιβλήθηκαν τα προηγούμενα δύο χρόνια- εισφοράς σε όσους λαμβάνουν περισσότερα από 700 ευρώ το μήνα, μικτά, συνολικά από κύρια και επικουρική σύνταξη.
2 Η εισφορά θα αφορά στο σύνολο του ποσού το οποίο προκύπτει από την κύρια και την επικουρική σύνταξη.
3 Η προοδευτική κλίμακα αυτής της νέας εισφοράς με στόχο τη λιγότερη δυνατή για τα τραγικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας επιβάρυνση των χαμηλοσυνταξιούχων εκτιμάται ότι θα έχει την εξής μορφή:
* 1% θα παρακρατείται από το σύνολο του μικτού ποσού το οποίο συγκεντρώνεται από κύριες και επικουρικές συντάξεις, εφόσον αυτό κυμαίνεται από τα 700,01 έως και τα 800 ευρώ το μήνα, μικτά. Εκτιμάται ότι τα ποσά για όσους συνταξιούχους ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, μετά την περικοπή, δεν θα μπορούν να μειώνονται κάτω από τα 700 ευρώ (ανάλογη πρόληψη θα υπάρξει και για τους «απόμαχους της εργασίας» οι οποίοι λαμβάνουν περισσότερα, αλλά με χαμηλότερο από το ποσό που ήδη λαμβάνουν «πλαφόν»).
* 2% θα παρακρατείται από το σύνολο του μικτού ποσού το οποίο συγκεντρώνεται από κύριες και επικουρικές συντάξεις, εφόσον αυτό κυμαίνεται από τα 800,01 έως και τα 1.000 ευρώ το μήνα, μικτά.
* 3% θα παρακρατείται από το σύνολο του μικτού ποσού το οποίο συγκεντρώνεται από κύριες και επικουρικές συντάξεις, εφόσον αυτό κυμαίνεται από τα 1.000,01 έως και τα 1.300 ευρώ το μήνα, μικτά.
* 5% θα παρακρατείται από το σύνολο του μικτού ποσού το οποίο συγκεντρώνεται από κύριες και επικουρικές συντάξεις, εφόσον αυτό κυμαίνεται από τα 1.300,01 έως και τα 1.500 ευρώ το μήνα, μικτά.
* 10% θα παρακρατείται από το σύνολο του μικτού ποσού το οποίο συγκεντρώνεται από κύριες και επικουρικές συντάξεις, εφόσον αυτό κυμαίνεται από τα 1.500,01 έως και τα 1.800 ευρώ το μήνα, μικτά.
* 15% θα παρακρατείται από το σύνολο του μικτού ποσού το οποίο συγκεντρώνεται από κύριες και επικουρικές συντάξεις, εφόσον αυτό ξεπερνά τα 1.800,01 ευρώ το μήνα, μικτά.
Φυσικά, η οριστική διαμόρφωση των συντελεστών με βάση τους οποίους θα γίνουν οι νέες περικοπές στις συντάξεις αναμένεται να έχει επιτευχθεί μέχρι αύριο, Παρασκευή, ή το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Αυτό επειδή, μετά και από τις εντολές τις οποίες έδωσε χθες ο πρωθυπουργός, στόχος παραμένει η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των ασθενέστερων οικονομικά συνταξιούχων.
Οπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, χθες, πριν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, η δημοσιονομική προσαρμογή των συντάξεων πρέπει να εκτελεσθεί, παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι δυσάρεστη. «Δεν νοείται ο νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας να μισθοδοτείται με 583 ευρώ και ο συνταξιούχος να λαμβάνει 1.400 ευρώ σύνταξη», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης δίνοντας με τη σειρά του το στίγμα της κυβέρνησης, λίγο πριν από την οριστικοποίηση του νέου «πακέτου» μέτρων.
Νάσος Χατζητσάκος στον Ελεύθερο Τύπο
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: