Σκάνδαλο σκανδάλων η "αγοραπωλησία" της ΑΤΕ ! Έχασαν τα λεφτά τους όσοι είχαν μετοχές της ΑΤΕ !

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

star
 

(σ.ιστ.ΜΑΚΕΔΩΝ : α) Αλήτες κομπιναδόροι ... ρε απατεώνα Προβόπουλε , με την παρέα σου , είχατε καμμία μετοχή της ΑΤΕ ;ή μήπως είχατε της Πειραιώς ; εεε ;  β) Ρε ΄σεις στην Χρυσή Αυγή γιατί το βουλώσατε ; εεε ; Στο κόλπο και εσείς ; εεε ;)

Εικοσιέξι εκατομμύρια ευρώ δίνει η Πειραιώς στα βοθροκάναλα (ΜΜΕ) για να μη μιλήσουν και ... δεν μιλούν !

ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΕΛΑΒΕ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ BLACKROCK. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΚΡΥΒΟΥΝ!

  Το γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει Έλληνας πλέον που να μην καταλαβαίνει το σκανδαλώδες της εκχώρησης της Αγροτικής στον εκπρόσωπο του τραπεζικού πασοκισμού. Η πληροφορία όμως που έχουμε αφορά την έκθεση της BlackRock που δολίως κρύβεται, ενώ θα έπρεπε να έχει κοινοποιηθεί τουλάχιστον στους πολιτικούς αρχηγούς που την έχουν ζητήσει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Η έκθεση λοιπόν βάσει των δεικτών αξιολόγησης, φέρνει την Αγροτική Τράπεζα αμέσως μετά την Εθνική, πολύ μπροστά από οποιαδήποτε ιδιωτική τράπεζα. Εάν αυτή η έκθεση ερχόταν στο φως, καταλαβαίνετε ότι δεν θα τολμούσε καμμία κυβέρνηση να έκανε αυτό το ανοσιούργημα, αυτό το Εθνικό έγκλημα.

Δεν χρειάζονται ούτε καν εικασίες. Ο αρχιτέκτονας της κρίσης, κύριος Προβόπουλος με την συνενοχή του πολιτικού συστήματος τελεί μία εθνικά επιζήμια ενέργεια πο μπροστά της η υπόθεση της ΕΤΒΑ θα μοιάζει με παράνομο παρκάρισμα.

Είναι δεδομένο ότι ποντάρουν σε εθνικό χάος και αιματοκύλισμα της Ελληνικής κοινωνίας για να εξασφαλίσουν την ατιμωρησία τους. Δεν εξηγείται αλλιώς το θράσος τους. Το έγκλημα τους δεν έχει όρια.

  Provopoulos%2BATE.png

Δικαιολογίες για ηλιθίους, προπετάσματα καπνού, και η εξήγηση είναι, πού αλλού; Στην Γερμανία.

Όχι. Δεν είναι ηλίθιοι οι Προβόπουλος, Στουρνάρας και Σταϊκούρας. Απλά νομίζουν ότι εμείς είμαστε ηλίθιοι.
1. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι κάτι έπρεπε να γίνει με την ΑΤΕ, καικαλά κάνει που σπάει σε καλή και σε κακή ΑΤΕ. Να σώσουμε την καλή και θα …πληρώσουμε την κακή.
2. Κανείς δεν αμφισβητεί αυτό που είπε ο Στουρνάρας, ότι υπάρχουν πολλές τράπεζες και πρέπει να κλείσουν ή να συγχωνευθούν. Και να αμειφθούν οι καλές και να ανκυκλωθούν μέσω Άδη οι κακές.
3. Ο κόσμος το είχε βούκινο και εμείς κρυφό καμάρι ότι η Πειραιώς ήταν και είναι το σαπάκι μετά τις ΕΤΕ, Άλφα και Γιουρομπανκ. Βασίστηκε από την ίδρυσή της σε χρηματιστηριακές φούσκες για την επιβίωσή της και, ναι, έχει επώνυμους μετόχους, λα

κρεμ ντε λα κρεμ της μεταπολιτευτικής “επιχειρηματικότητας” καθως και τον μέτοχο της Χίου. Αλλά σαπάκι γεμάτο πονηριές. Σε ένα καπιταλιστικό σύστημα κύριε Στουρνάρα μου η Πειραιώς θα έπρεπε να κλείσει, και ίσως βελτιώναμε και την θέση μας στην κατάταξη παγκόσμιας διαφθοράς.
4. Το σπάσιμο της ΑΤΕ σε καλή και κακή, επιτρέπει το κάθε είδους μαγείρεμα, που μόνο ένας Πανταλάκης, από μέσα, μπορεί να καταλάβει. Άρα η καλή ΑΤΕ είναι όσο μεγάλο δώρο θέλει ο μάγειρας.
5. Το ότι η καλή ΑΤΕ πάει στην Πειραιώς με “απόφαση” είναι σκάνδαλο του κερατά. Κάτι σαν τον ΟΤΕ στην DT μέσω Βγενόπουλου, έτσι τυχαία, μόνο αρκετά πιο χυδαίο. Και μην μου πείτε ότι ο Προβόπουλος την πήρε την απόφαση… Αυτός κρατάει την θέση του επειδή λέει ότι πήρε την απόφαση.. Ο Προβόπουλος είναι άξιος, ίσως, για κλιματολογικά συνέδρια (ναι έκανε και τέτοια στην ΤτΕ).)
6. Η Πειραιώς είναι αυτή που δεν έχει αρκετά κεφάλαια και ρευστότητα και μύριζε πτωμαΐνη. Με τις συντηρητικές και ήσυχες καταθέσεις των αγροτών τώρα θα μπορέσει να κάνει πολλήηη Πράσινη Ανάπτυξη.
7. Η Πράσινη Ανάπτυξη και η συγχώνευση τραπεζών είναι ήδη καταγεγραμμένη σαν Γερμανική στρατηγική:
DIW Wants to Combine the Energy Turnaround and Rescue of Banks
Energiewende braucht private Investoren
Finanzierung der Energiewende in Zeiten großer Finanzmarktinstabilität
Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο του ΔΝΤ όπως ισχυρίστηκε ο Χαζτηαπαράδεκτος να μην πω, αλλά πειραματόζωο του German Institute for Economic Research (DIW Berlin).
Δεν ξέρω αν γίνομαι γραφικός, αλλά παρακαλώ όλους και όσους Κυβερνητικούς βουλευτές έχουν τα κότσια, να παραιτηθούν, να αυτοδιαγραφούν, και να ρίξουν αυτή την ανώμαλη Κυβέρνηση. Η παρακαλώ τον Σαμαρά να θυμηθεί ποιος είναι και να το κάνει ο ίδιος. Τέτοια ντροπή είναι δυσβάσταχτη.
Φυσικά από την ThW οι καταπληκτικοί σύνδεσμοι… δηλαδή σύμπτωση!…


20120803-204132.jpg

Η αποκαθήλωση. Τα λαμόγια της ΑΤΕ εκβιαζόμενα από τα λαμόγια του συστήματος Σημίτη παρέδωσαν την Αγροτική.(σ.ιστ.ΜΑΚΕΔΩΝ : ναι , αλλά η κυβέρνηση Σαμαρά και λοιπών που είναι ;)

Η καταγγελία για τα 10 εκατομμύρια που έβγαλε κρατικοδίαιτο αρχιλαμόγιο της Αγροτικής εξηγεί γιατί κανένας από την διοίκηση της δεν έβγαλε άχνα. Όπως ακριβώς έγινε με τα λαμόγια της τότε διοίκησης του ΟΤΕ, πριν δοθεί νύχτα στους Γερμανούς.
Ο Δρ. Κυριάκος Τόμπρας διαλύει το θέατρο σκιών από τους επίορκους στην βουλή.
ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΕ
ΚΑΙ ΕΦΡΙΞΑ.
ΑΚΑΛΟΥΘΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΟΜΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΔΙΑ

“Ο Έλληνας φορολογούμενος όχι μόνον είχε αρνητική απόδοση για τα χρήματα που έβαλε, αλλά επιπλέον θα εκαλείτο να βάλει και άλλα 5 δις ευρώ για να καλύψει την μαύρη τρύπα της περιόδου αυτής και να συνεχίσει η τράπεζα τη λειτουργία της” δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος στο πλαίσιο ομιλίας του στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την Αγροτική Τράπεζα.
Κατ’ αρχήν στην ΑΤΕ έπρεπε

    να μπουν 3,9 ΔΙΣ για το 2012.
    Ούτε καν 4.
    Τα παιχνίδια με τους αριθμούς δεν εξαπατούν κανέναν.
    Τα 5 ΔΙΣ αφορούν και το 2013.
    Πόσα έβαλε αντίστοιχα μέχρι σήμερα το Δημόσιο στην Τράπεζα Πειραιώς ;
    Μήπως 4,7 ΔΙΣ ;
    Και μήπως χρειάζονται ακόμη 1,7 ΔΙΣ, επειδή η μαύρη τρύπα της συμμορίας Σάλλα δεν έχει

    πάτο ;
    Δηλαδή ήταν πολλά τα 3,9 ΔΙΣ για την ΑΤΕ μέχρι 31/12/2012 και είναι λίγα τα 6,4 ΔΙΣ για την Τράπεζα Πειραιώς, για το ίδιο διάστημα ;
    Άσε που δεν έχουμε ακόμη διαβάσει την έκθεση της Blackrock, που μπορεί να κρύβει άλλα 5-10 ΔΙΣ κεφαλαιοποίηση για την Τράπεζα Πειραιώς.
    Όσο για τα χρήματα των φορολογουμένων, αυτά είχαν μήπως θετική απόδοση στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς ;
    Πως είναι δυνατόν να προκρίνεται η Τράπεζα Πειραιώς που κόστισε μέχρι σήμερα στον Έλληνα φορολογούμενο 30,4 ΔΙΣ, για συνολική χρηματοδότηση ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας, αντί της ΑΤΕ που έχει κοστίσει μόλις 9,9 ΔΙΣ ;
Μεταξύ άλλων, ο κ. Προβόπουλος υπογράμμισε: ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είχε αποφασίσει ότι μετά το τέλος Ιουλίου δεν θα μπορούσε να παρέχει ρευστότητα στην ΑΤΕ. Διότι η τράπεζα αυτή:
• ήταν σημαντικά υποκεφαλαιοποιημένη,

    Ενώ η Τράπεζα Πειραιώς είαι υπερκεφαλαιοποιημένη ;
• δεν ήταν βιώσιμη και
    Ενώ η Τράπεζα Πειριαώς είναι βιώσιμη ;
    Και αν είναι γιατί φόρτωσε τον Έλληνα Φορολογούμενο με 30,4 ΔΙΣ ευρώ χρηματοδότηση από το ΤΧΣ ;
• δεν υπήρχε προοπτική ο βασικός μέτοχος να την ανακεφαλαιοποιήσει.
    Αφού ο βασικός μέτοχος είναι το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο θα ανακεφαλαιοποιήσει την Τράπεζα Πειραιώς, γιατί ο ίδιος αυτός μέτοχος που έχει χρήματα για την Τράπεζα Πειραιώς, δεν έχει για την ΑΤΕ ;
    Μήπως επειδή δεν αφήνει η ΤΡΟΪΚΑ και ο Προβόπουλος δεν ξέρει πώς να μας το πει ;
    Επιπλέον, τόνισε πως αν δεν εφαρμόζονταν επομένως τα μέτρα εξυγίανσης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διέκοπτε την παροχή ρευστότητας, ύψους 6,3 δις ευρώ.
    Και τα μέτρα εξυγίανσης ήταν η δωρεά της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς ;
Αν όμως διακοπτόταν η παροχή ρευστότητας, η Αγροτική θα έκλεινε αμέσως, τόνισε ο κ. Προβόπουλος και συμπλήρωσε: “Και θα είχαμε πάνω από 5000 ακόμη ανέργους, ενώ θα έπρεπε να ανευρεθούν 14 δις ευρώ για την αποζημίωση των καταθετών και άλλα 6,3 δις ευρώ για την επιστροφή της ρευστότητας στο Ευρωσύστημα, συνολικά πάνω από 20 δις ευρώ”.
    Αν έκλεινε θα κόστιζε 20 ΔΙΣ.
    Συμφωνώ.
    Μα γιατί να την κλείσεις και να πληρώσεις 20 ΔΙΣ, όταν μπορείς να την ανακεφαλαιοποιήσεις με 3,9 ΔΙΣ ;
    Ποιες ήταν οι εναλλακτικές επιλογές;
    Ή μια αντίστροφη συμφωνία.
    Η μια συγχώνευση και κοινή ανακεφαλαιοποίηση ΑΤΕ και ΤΤ, για να υπάρχει ισχυρός κρατικός τραπεζικός πυλώνας, κατά τα πρότυπα της Γερμανίας που είναι πολύ της μόδας τελευταία.
Η Αγροτική Τράπεζα δεν ήταν βιώσιμη. Αυτό είναι σαφές, αφού:
    Ενώ η Τράπεζα Πειραιώς με 30,4 ΔΙΣ λογαριασμό μέχρι σήμερα είναι ;
• Εμφάνιζε χρόνια δομικά προβλήματα.
    Ενώ η Τράπεζα Πειραιώς, με τα θαλασσοδάνεια σε μετόχους, ΜΜΕ και πολιτικό κόσμο δεν εμφανίζει ;
• Παρουσίαζε χαμηλή παραγωγικότητα και ελλείψεις στην οργανωτική και τη λειτουργική της διάρθρωση.
    Ενώ η Τράπεζα Πειραιώς φυσάει. Μήπως βραβεύτηκε και ως Bank of the year ;
• Εμφάνιζε ένα κακής ποιότητας ενεργητικό λόγω του κρατικού εναγκαλισμού και αδυναμιών στο πλαίσιο διαχείρισης κινδύνων. Αυτά κατέληγαν συχνά σε μια δανειοδοτική πολιτική που παρέβλεπε τα τραπεζικά κριτήρια.
    Ενώ το ενεργητικό της Τράπεζας Πειραιώς είναι καλής ποιότητας ;
    Τι λέει επ’ αυτού η έκθεση της Blackrock ;
• Και κυρίως, παρά τις συνεχείς ενέσεις κεφαλαίων από το Δημόσιο, η Αγροτική Τράπεζα αντιμετώπιζε κεφαλαιακή ανεπάρκεια.
    Ενώ η Τράπεζα Πειραιώς, μετά από 30,4 ΔΙΣ ενέσεις κεφαλαίων, μήπως έχει τρελαθεί να χρηματοδοτεί την πραγματική οικονομία και δεν το γνωρίζουμε ;
Και συνέχισε λέγοντας: “Απόδειξη των μεγάλων αδυναμιών της ήταν ότι κατετάγη στην τελευταία θέση της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων, που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή το 2011. Τελευταία πανευρωπαϊκά επί συνόλου 91 μεγάλων τραπεζών !
    Ενώ η Τράπεζα Πειραιώς κατετάγη πρώτη ;
    Ή μήπως ήταν και αυτή κάτω από τη βάση (4) και πέρασε χαριστικά, με τα 30,4 ΔΙΣ που της δάνεισε το ΤΧΣ, δηλαδή ο Έλληνας Φορολογούμενος ;
Εξαιτίας μάλιστα όλων αυτών των αδυναμιών και των χρονίως αδύνατων επιδόσεων, ορισμένοι εκπρόσωποι της Τρόικα θεωρούσαν ότι η Αγροτική έπρεπε να κλείσει.
    Η ΤΡΟΪΚΑ.
    Τώρα το είπες ατιμούλη ποιος έκλεισε την ΑΤΕ και δεν άφηνε το Δημόσιο να την ανακεφαλαιοποιήσει.
    Για τη μέση το άφησες, μήπως και δεν το δούμε.
Η άποψη της Τράπεζας της Ελλάδος (αλλά και της κυβέρνησης) ήταν ότι μια τέτοια λύση θα έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί, ιδιαίτερα για λόγους συστημικής σταθερότητας και κόστους.
    Συστημική σταθερότητα και κόστος = Μιχάλης Σάλλας.
    Σίγουρο άλογο από πλευράς κόστους.
    30,4 ΔΙΣ λογαριασμό μας έκανε ήδη.
    Καλός πελατάκος.
    Και είναι και πρώην αφεντικό.
     
    Από : olympia.gr
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: