Α ρε κουφάλα Γιαννάκη ... Τα πριμοδοτείς τα κορίτσια ε ;

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

star


435.666 ευρώ «δώρο» σε εταιρία της συζύγου και των θυγατέρων Στουρνάρα!
 «Δωράκι» 435.666 ευρώ (τυχαία παραπέμπει σε… «σατανικό» αριθμό;) φαίνεται ότι έκανε η κυβέρνηση στη σύζυγο και στις κόρες του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σύμφωνα με καταγγελία – «βόμβα» του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

 Η δημοσιοποίηση του γεγονότος αυτού έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά το ταξίδι – «σκάνδαλο» του κ. Στέλιου Σταυρίδη με το προσωπικό τζετ του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη που ήρθε να επιβεβαιώσει όλους όσοι υποστηρίζουν ότι η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πάει χέρι χέρι με συγκεκριμένα συμφέροντα. 

Ο κ. Σταυρίδης, μέχρι πρότινος πρόεδρος τουΤΑΙΠΕΔ, «πέταξε» με το ιδιωτικό αεροπλάνο του κ. Μελισσανίδη πριν καλά καλά στεγνώσουν οι φωτογραφίες με τις χειραψίες μεταξύ του ιδίου, του κ. Στουρνάρα και του εν λόγω επιχειρηματία για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, με αποτέλεσμα ο υπουργός Οικονομικών να αναγκαστεί, μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», να ζητήσει την παραίτηση του. nikolopoulos-dilosi1-e1364209427940 ΧΡΙΚΕ: «Στουρνάρα δώσε εξηγήσεις ή παραιτήσου εδώ και τώρα!» 
nikolopoulos-dilosi1-e1364209427940
Συγκεκριμένα, ο ανεξάρτητος βουλευτής και γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος (ΧΡΙΚΕ) Νίκος Νικολόπουλος καταγγέλλει την ανάθεση ποσού 435.666 ευρω από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου σε δύο διαφημιστικές εταιρείες για την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών στην «Πρόληψη της Πολυφαρμακίας».

 Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, η 1η διαφημιστική εταιρεία με την επωνυμία «MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS EΠΕ» φέρεται να αναλαμβάνει δουλειές από το Δημόσιο και να διοργανώνει συνέδρια και να αναλαμβάνει διαφημιστικές εκστρατείες. Σε αυτή την εταιρεία συμμετέχει ως Γενική Διευθύντρια η Σταυρούλα Νικολοπούλου (σύζυγος του υπουργού Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα!) και -σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του καταστατικού της-βασικοί εταίροι είναι και οι Μυρτώ Στουρνάρα και Νεφέλη Στουρνάρα, δηλαδή οι…θυγατέρες του ΥΠΟΙΚ! 

Η δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρίας έφτασε έως την Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου, ο οποίος αναζητούσε απαντήσεις για το κόστος αλλά και για την διαγωνιστική διαδικασία, τόσο από τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όσο και από τον πρώην υπουργό υγείας Ανδρεα Λυκουρέντζο σχετικά με το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας και την διοργάνωση του από την εταιρεία Mindwork Business Solutions (συζύγου Στουρνάρα).
Kapern-e1368653036572
 Η απάντηση ήρθε μόνο από τον υπουργό Yγείας και ανέφερε ότι δεν έχει καταγραφεί καμία πίστωση για την πληρωμή δαπανών του συγκεκριμένου συνεδρίου. Kapern-e1368653036572 Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο η διοργανώτρια εταιρία θεώρησε σωστό να καλέσει ως βασικό ομιλητή και τη σύζυγο του υπουργού οικονομικών, ώστε να δώσει κύρος στο συνέδριο, άλλωστε η πλειονότητα των συνεδρίων είναι αμφιβόλου χρησιμότητας. «Εταιρία Στουρνάρα»: Πήρε το έργο αν και όφειλε στο δημόσιο Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΧΡΙΚΕ, η διαδρομή της συγκεκριμένης εταιρίας έχει αρκετά σκοτεινά σημεία.

 Στις 13-6-2012 λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμό για να διεκδικήσει την διοργάνωση ημερίδων του υπουργείου Παιδείας. Ωστόσο αποφασίζετε να μην πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό, καθώς εντοπίζεται από την επιτροπή ελέγχου ότι έχει καταδίκη για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών ΤΑΕ! «Με λίγα λόγια η γυναικά του υπουργού Οικονομικών που έχει βάλει του περισσότερους φόρους από οποιονδήποτε άλλον υπουργό στους έλληνες φορολογούμενους δεν είχε πληρώσει τις εισφορές της στο δημόσιο. 

Ήταν οφειλέτης του δημοσίου» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΧΡΙΚΕ. Η διαδρομή, όμως, της εταιρείας της κυρίας Στουρνάρα δεν τελειώνει εκεί… Τρεις μήνες μετά, λαμβάνει, λοιπόν, μέρος σε διεθνή διαγωνισμό για την εκστρατεία ενημέρωσης του ΕΟΦ για την πολυφαρμακία. «Είναι απορίας άξιο ότι η εταιρεία της συζύγου του υπουργού Οικονομικών πήρε μια δουλειά σχεδόν μισού εκατομμυρίου, ενώ ταυτόχρονα είναι οφειλέτης του Δημοσίου», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΧΡΙΚΕ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΦ, το συγκεκριμένο έργο ήταν να κοστολογηθεί από τον τότε επικεφαλής του ΕΟΦ Γιάννη Τούντα γύρω στο 1.000.000 ευρώ. Εντούτοις, μετά από διαφωνία που ξέσπασε μεταξύ του προέδρου και της τότε υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων, τελικά το ποσό έπεσε στις 435.666 ευρώ. «Είναι προκλητικό, όχι μόνο ότι η σύζυγος και οι θυγατέρες του υπουργού Οικονομικών παίρνει δουλειές από το δημόσιο αλλά τα υπουργεία και οι δημόσιοι οργανισμοί σε καιρούς λιτότητας που επιβάλλει ο κ. Στουρνάρας να εμφανίζονται να διοργανώνουν συνεδρία και εκδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αμφίβολης αναγκαιότητας για να μην πούμε και χρησιμότητας.

Χωρίς την εκστρατεία για την πολυφαρμακία του ενός εκατομμυρίου μπορεί να ζήσουν οι ασθενείς. Χωρίς όμως φάρμακα για τον καρκίνο δεν μπορούν! Είναι επίσης ανήθικο, απαράδεκτο και «φτηνός» τρόπος προώθησης των οικογενειακών επιχειρήσεων, για έναν υπουργό να «περιφέρεται» σε εκδηλώσεις για τις οποίες πληρώνεται η σύζυγος του ως «εγγυητής της σοβαρότητα και της επιτυχίας της εκδήλωσης», καταλήγει η ανακοίνωση του ΧΡΙΚΕ που πλέον βάζει με την πλάτη στον τοίχο τον κ. Στουρνάρα ο οποίος είτε θα δώσει διευκρινίσεις, είτε θα πρέπει να αναλάβει το θέμα το Μέγαρο Μαξίμου, εάν ο πρωθυπουργός θέλει να προασπιστεί όσα ευαγγελίζεται περί αξιοκρατίας, και να ζητήσει την παραίτηση του. 

πηγή
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: