Κοιτάτε ρε ποιος αποκαλεί τους μαθητές και τους γονείς αυτών "θρασίμια" ! Το μεγαλύτερο θρασίμι που έβγαλε η πλάση ... ο εβραιογεννημένος Σαμαράς !

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

star


"Θρασίμια που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους και δεν έχουν μάθει το πρώτο μάθημα δημοκρατίας να σέβονται την γνώμη των άλλων είπε ο Σαμαράς στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ."

Εσύ τι είσαι με την αγωγή που δίνεις στο δικό σου παιδί; Που συλλαμβάνεται να αντιγράφει και απολύεται η εκπαιδευτικός που τον πιάνει στα πράσα; Είμαστε σίγουροι ότι είσαι περήφανος! Γιατί αυτό πρέπει να τους μάθετε από μικρά. Να κλέβουν...

Πρόσθεσε ότι "διεθνώς δεν υπάρχει πανεπιστήμιο που δεν φρουρείται", "θύμισε ότι πρώτη η ΟΝΝΕΔ είχε ζητήσει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και ότι πρόταση της ΟΝΝΕΔ είναι η συνταγματική μεταρρύθμιση που τώρα προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τη δημιουργία μη κρατικών ιδιωτικών πανεπιστημίων" και ακόμη... 
τα «σαράντα χρόνια αγώνες και νίκες και προσφορά στον τόπο. Με αισθήματα συγκίνησης βρίσκομαι εδώ γιατί από την ΟΝΝΕΔ, ξεκίνησα κι εγώ όπως κι ο Κώστας και πολλοί άλλοι».
  
Κάναμε αυτές τις αναφορές για να πούμε και εμείς την άποψη μας στον δημοκράτη πρωθυπουργό. 
  
Στα δημοκρατικά πανεπιστήμια όλου του κόσμου που σπουδάσαμε εμείς σέβονταν τις ελευθερίες και δεν ήταν στρατόπεδα συγκέντρωσης αμερικανικού τύπου όπως το Harvard που σπούδασε αυτός, όπου φυλάγανε τους νεοσσούς τους και τις επενδύσεις τους οι μεγαλοαστοί με στρατιά κανόνων και σεκιουριτάδων. Στα δικά μας πανεπιστήμια δεν δολοφονούνται πραγματικά οι φοιτητές από τον κάθε "τρελαμένο" που δημιουργεί ο κανιβαλικός καπιταλισμός τους ούτε εικονικά δολοφονούνται οι ψυχές τους και τα όνειρα τους βορά στο βωμό του κέρδους του κάθε αλήτη εγκληματία που έχει κεφάλαιο στα χέρια του.
  
Θα θυμίσουμε στον αμερικανοσπουδασμένο το ρητό του Benjamin Franklin "όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια".
Θα θυμίσουμε ακόμη ότι τα "θρασίμια" αυτά ανάγκασαν την κυβέρνηση της ΝΔ να κάνει πίσω για το άρθρο 4 και  υπερασπίστηκαν το δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων με ότι αυτό συνεπάγεται για τα παιδιά του λαού, βάζουν εμπόδιο στο να μετατραπούν αυτά σε big business καθηγητών, κυβερνητικών στελεχών και επιχειρηματιών. Αγωνίζονται για να έχουν φιλολαϊκό χαρακτήρα οι σπουδές, να μπορούν πάμφτωχα παιδιά, παιδιά που η κρίση σας εμποδίζει να σπουδάσουν γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν αυτά και οι οικογένειες τους και ψάχνουν για κάποιο μεροκάματο, να παραμείνουν στο πανεπιστήμιο και να μην τα πετάξετε έξω, εσείς και οι καλοταϊσμένοι όμοιοι σας, σαν "αιώνιους φοιτητές". Που στο κάτω κάτω δεν κοστίζουν τίποτα στην κοινωνία... 

Ο Σαμαράς πήγε στους πολιτικούς του επιγόνους που λυμαίνονται τα πανεπιστήμια χρόνια τώρα κάνοντας εκδουλεύσεις, μοιράζοντας θέματα και προαγωγές και συγκινήθηκε!

Αυτός, που ο μέντορας του Μητσοτάκης τον κατηγόρησε "ότι έγινε κανονική εξαγορά" του, αυτός που έγινε αρχηγός της ΝΔ προβάλλοντας "φιλολαϊκές" θέσεις για να κάνει τα αντίθετα όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, αυτός που έγινε πρώτο κόμμα σηκώνοντας "αντιμνημονιακή" σημαία για να την υποστείλει αμέσως για να τον χρίσουν πρωθυπουργό εξαπατώντας το λαό, αυτός που μοιράζει δισεκατομμύρια σε τραπεζίτες και προστάτες στερώντας το ψωμί και την ελπίδα μας, αυτός λοιπόν έχει το θράσος να εγκαλεί για θρασίμια τα παιδιά μας. Τα παιδιά που κάποτε τα "έλεγαν αλήτες" τώρα τα αποκαλούνε και θρασίμια. Γιατί δε βάζουν μπροστά, δεν ιεραρχούν πρώτα την τσέπη τους και τη ζωούλα τους. Αυτήν την αγωγή τους δώσαμε και ήμαστε περήφανοι γι αυτό. 

 Δεν πρόκειται να ανεχθούμε το θράσος σου. Θρασίμι της τάξης σου. Ε, θρασίμι...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

star