ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

star

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 προγραμματισμένη επίσκεψη εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο έργο της ΠΟΠΣΜ και ιδιαίτερα στις ανησυχίες που δημιουργούνται από την καθοδηγούμενη αλλοίωση της αυθεντικής Μακεδονικής Παράδοσης, με αιχμή του δόρατος την αντικατάσταση των κατά τόπους γλωσσικών ιδιωμάτων με τη λόγια Σκοπιανή Γλώσσα, με σαφή στόχο την απόδειξη ύπαρξης δήθεν «Μακεδονικής» γλώσσας και μειονότητας εντός Ελλάδος. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τον έντονο προβληματισμό των εκπροσώπων της ΠΟΠΣΜ σε ότι αφορά τις ολέθριες επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην περίπτωση ύπαρξης του όρου «Μακεδονία» (σε σύνθετη ονομασία ή με παράγωγα αυτού) στην οριστική ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Τονίσθηκε ιδιαίτερα ότι ο πολύπαθος λαός της Μακεδονίας, παρόλα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, παρακολουθεί με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου και προσμένει από το Ελληνικό Κοινοβούλιο να προασπίσει το εθνικό συμφέρον και να επιδιώξει τη μακροχρόνια σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μη αποδεχόμενη οποιαδήποτε ονομασία φέρει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγα αυτού. Αναφέρθηκε ότι την ίδια άποψη εξέφρασαν ομόφωνα με αντίστοιχο ψήφισμα οι Μακεδόνες ανά τω κόσμω στο 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 2017. Αυτό αποτελεί ηχηρό μήνυμα προς αυτούς που υποστηρίζουν ότι η άποψη για ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» αποτελεί ακραία θέση, καθώς η καθολική αποδοχή της από το ΣΥΝΟΛΟ των Μακεδόνων, εντός κι εκτός Ελλάδος, δείχνει την πραγματική βούληση του  λαού της Μακεδονίας, η οποία είναι ανεξάρτητη από πολιτικά και κομματικά συμφέροντα.
Με την επίσκεψη στον Πρώτο Πολίτη της χώρας πραγματοποιήθηκε η έναρξη της καμπάνιας με τίτλο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ», την οποία συνδιοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις του Εξωτερικού και την υποστήριξη πολλών οργανώσεων εντός Ελλάδος. Συγκινητική είναι η διάθεση ομογενών Ελλήνων να συνδράμουν οικονομικά και ηθικά σε αυτήν την προσπάθεια. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία που δίνεται σε όλους τους Έλληνες να στηρίξουν τα δίκαια του Μακεδονικού Ελληνισμού, παίρνοντας σαφή θέση ενάντια στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην οριστική ονομασία του κράτους των Σκοπίων, υπογράφοντας σχετικό ψήφισμα με αποδέκτη τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ.Αλέξη Τσίπρα. Σε επόμενη ανακοίνωση θα γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίον θα πραγματοποιηθεί η συλλογή υπογραφών για το εν λόγω ψήφισμα.
Οι εκπρόσωποι της ΠΟΠΣΜ έδωσαν δύο συμβολικά δώρα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας: ένα χειροποίητο ρολόι τοίχου με το λογότυπο της ΠΟΠΣΜ και το σύγγραμμα MACEDONIA EVIDENCE. Πρόκειται για μια έκδοση του Μακεδονικού Κέντρου Μελετών των ΗΠΑ (2011), η οποία αφορά σε επιστολή που υπέγραψαν 372 ακαδημαϊκοί από όλον τον πλανήτη, αναφέρεται στην Ελληνικότητα της Μακεδονίας, είναι μεταφρασμένη σε 4 (τέσσερις) γλώσσες και απεστάλη στον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ κ.Barack Obama.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος συνεχάρη την ΠΟΠΣΜ για τις άοκνες και ανιδιοτελείς προσπάθειες που καταβάλουν τα μέλη της και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην προαναφερθείσα καμπάνια, καθώς αποτελεί ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα και υποχρέωση του πολίτη να συμμετέχει ενεργά στις αποφάσεις για τα μείζονα κρατικά θέματα (εθνικά).  Ζήτησε από τους εκπροσώπους της ΠΟΠΣΜ να τον κρατούν ενήμερο για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Η επίσκεψη τελείωσε με την επίδοση του σχετικού ψηφίσματος που ακολουθεί εκ μέρους τον Συλλόγων/Μελών και συνεργαζόμενων Σωματείων της ΠΟΠΣΜ:

     

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
        
          Δημάρχου Στάμκου 1,  Γιαννιτσά 58100,
Κιν. 6983498377  -   info@popsm.gr   -   www.popsm.gr      


Προς Εξοχότατατον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Κύριον Προκόπη Παυλόπουλο

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
28 Νοεμβρίου 2017
  Στις 13 Απριλίου 1992 πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά σύσκεψη των τότε πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή με θέμα την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοίνωσε ο τότε Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Πέτρος Μολυβιάτης: «Σχετικά με το θέμα των Σκοπίων, η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το ΚΚΕ, συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνον αν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ, στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη “Μακεδονία”».
Ακολούθησε η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή«Ελπίζω ότι οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας θα καταλάβουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μόνο μία Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική. Αυτά τούς τα είπα και τους τα έχω γράψει».
Όμως δεδομένου ότι μετέπειτα και χωρίς νεώτερη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ αναγράφεται: «η επίσημη θέση της Ελλάδας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη “Μακεδονία” που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή», δημιουργούνται στους Έλληνες και ιδιαίτερα στους Μακεδόνες ιδιαίτερα έντονες ανησυχίες και αντιδράσεις για το ότι η επερχόμενη λύση θα είναι σχετική με την παραπάνω θέση του ΥΠΕΞ και όχι με την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, η οποία είναι σύμφωνη με εκείνη του συνόλου των Ελλήνων.
Επειδή κάθε άλλη θέση της όποιας Ελληνικής Κυβέρνησης, από εκείνη της παραπάνω απόφασης των πολιτικών αρχηγών σε συνδυασμό με την επακόλουθη δήλωση του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι αντίθετη της θέλησης του συνόλου του Ελληνικού Λαού και ιδιαίτερα των Μακεδόνων,
Επειδή είναι δεδομένο ότι η ονομασία της ΠΓΔΜ είναι κορυφαίο κρίσιμο εθνικό θέμα,
Τα συμπαρατασσόμενα στη συνέχεια του παρόντος Νομικά Πρόσωπα, με την απόλυτη βεβαιότητα ότι εκφράζουμε την εθνική και πατριωτική αμετακίνητη θέση του συνόλου των Ελλήνων
Ζ Η Τ Α Μ Ε
ο όρος «Μακεδονία» να μη συμπεριλαμβάνεται στην Ελληνική πρόταση για την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων, σύμφωνα με την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992. Στην περίπτωση που οποιαδήποτε Κυβέρνηση εκτραπεί από αυτήν, παρακαλείσθε να επιδιώξετε με όλο το καταξιωμένο κύρος σας την προκήρυξη δημοψηφίσματος με το ερώτημα της αποδοχής ή όχι της εκτροπής από την απόφαση του 1992 αποκλεισμού το ονόματος «Μακεδονία».

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

1.     ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ» 
2.     ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΤΑΡΙΑΣ  «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»
3.     ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»
4.     ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΠΛΑΤΑΝΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
5.     ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ –ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΕΛΛΑΣ «ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ»
6.     ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΠΟΛΥΠΛΑΤΑΝΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
7.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΒΟΛΩ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
8.     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΑΡΤΣΟΒΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΝΕΟΥ ΠΕΤΡΙΤΣΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ»
9.     ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΟΙ ΕΔΕΣΣΑΣ
10.    ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΜΟΥΔΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ
11.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΗΓΕΝΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ «ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
12.    ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
13.   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ Δ. Δ. ΜΟΝΟΣΠΙΤΩΝ
14.   ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΑΣ ΠΕΛΛΑΣ «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ»
15.   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
16.   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ «ΤΟ ΠΟΖΑΡ»
17.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΩΛΑΚΑ ΔΡΑΜΑΣ
18.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
19.    ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ «Η ΠΕΛΛΑ»
20.    ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ»
21.    ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ «ΚΑΓΚΕΛΕΥΤΟΣ»
22.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
23.    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΒΑΜΒΑΚΟΦΥΤΟΥ ΣΕΡΡΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»
24.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ «ΤΟ ΤΣΙΝΑΦΟΡΟ»
25.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ ΚΙΛΚΙΣ «ΠΑΙΟΝΕΣ»
26.    ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΔΡΑΜΑΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
27.    ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΤΣΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
28.    ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ ΠΕΛΛΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ»
29.    ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ «ΕΛΠΙΔΑ»
30.    ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ «ΤΟ ΠΡΑΒΙ»
31.    ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΛΟΦΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
32.    ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΚΗΣΙΑΝΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ «Ο ΑΡΑΠΗΣ»
33.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
34.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
35.    ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΓΟΝΕΡΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ
36.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΩ ΚΑΜΗΛΑΣ ΣΕΡΡΩΝ
37.    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ «Η ΓΕΡΑΚΙΝΑ»
38.    ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΒΕΣΤΑΡΙΩΤΩΝ ΠΕΛΛΑΣ «ΓΚΟΝΟΣ ΓΙΩΤΑΣ»
39.    ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ «ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΡΕΦΗΣ»
40.    ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»
41.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΡΩΠΟΥ ΣΕΡΡΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»
42.    ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΡΤΟΦΥΤΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
«ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟΝ»
43.    ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΥΣΑΚΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ «ΟΙ ΡΕΣΙΝΙΩΤΕΣ»
44.    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΕΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
45.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
46.    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΜΕΛΕΝΙΚΟΥ & ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΑΡΜΟΝΙΑ»
47.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
48.    ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
49.    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
50.    ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΑΣΟΥ «ΒΑΚΧΟΣ»
51.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΓΓΑΔΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ «ΣΑΪΤΑΣ»
52.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΟΡΕΙΝΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
53.    ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«ΜΙΚΡΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ»
54.    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΗΓΕΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΘΕΡΜΗΣ «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
55.    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΘΕΡΜΗΣ
56.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
57.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΕΡΗΣ ΚΙΛΚΙΣ "ΤΟ ΠΑΙΚΟ"
58.    ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΚΟΠΑΝΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ ''Η ΜΙΕΖΑ''
59.    ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ''ΚΑΜΠΟΣ'' ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
60.    ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΥΚΩΝ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
61.    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
62.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΟΣΜΟΥ ''ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΙ''
63.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΩΜΝΙΩΤΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ''
64.    ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΒΟΤΣΗΣ"
65.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΤΟΠΙΩΝ Ν.ΕΦΕΣΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ "ΤΟ ΣΤΟΥΠΙ"
66.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ - ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ"
67.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΑΙΑΣ
68.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ "ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΟΥΣΗΣ"
69.    ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
70.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΡΗΝΙΔΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
71.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΜΑΝΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
72.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ''ΝΕΣΤΩΡ''
73.    ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
74.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ​ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ"
75.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΥΑΝΙΣΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "Η ΔΡΥΑΝΙΣΤΑ"
76.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΛΤΟΤΟΠΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
77.    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑ ΒΟΤΣΗ
78.    ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ "ΤΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ"
79.   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
  1. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ "ΠΙΕΡΕΣ"
  2. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΠΕΛΛΑΣ  "Ο ΑΜΥΝΤΑΣ"
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: