Αφύπνιση τώρα. Παραδίνουν την Μακεδονία μας στα Σκόπια . Εφιστούμε την προσοχή ιδιαίτερα στους Μακεδόνες βουλευτές .

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

star

«Νέα Μακεδονία» είναι η πρόταση του Μάθιου Νίμιτς παρουσία του Σκοπιανού και του Έλληνα εκπροσώπου στις Βρυξέλλες.
Η Αθήνα το έχει ήδη εγκρίνει ενώ και ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ  θα δεχτεί αυτήν την ονομασία, προκειμένου το θέμα να κλείσει τους πρώτους μήνες του 2018.
Τη γεωγραφική ονομασία, όπως είναι η «Βόρεια Μακεδονία»,  δεν την ενέκρινε  η ελληνική πλευρά, εκτιμώντας ότι δεν διακόπτει τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών, καθώς παραπέμπει στην ύπαρξη και «Νότιας Mακεδονίας» ενώ δεν τη θέλουν ούτε οι Βούλγαροι.
Έτσι καταλήξαμε  στο “Nέα Μακεδονία” και τώρα,  αν κάτι δεν αλλάξει στην πορεία, στόχος είναι η λύση να βρεθεί έως την άνοιξη του 2018.
Άλλωστε και ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας, προχθές, μετά την τετραμερή συνάντηση που έγινε στο Βελιγράδι, φάνηκε εξαιρετικά θετικός στο να υπάρξει λύση εντός του 2018.

Το πρόβλημα όμως με την προηγούμενη δήλωση του Π. Καμένου ότι το κόμμα του που στηρίζει τον κυβερνητικό συνασπισμό δεν θα εγκρίνει οποιαδήποτε πρόταση  που θα εμπεριέχει το όνομα « Μακεδονία», από ότι φαίνεται…..αλλάζει και θα αποδεχτεί και ο ίδιος την πρόταση του απεσταλμένου του ΟΗΕ.
Το καίριο πρόβλημα  για την  κυβέρνηση είναι «πώς θα το περάσει στη Βουλή, ειδικά όσον αφορά την Νέα Δημοκρατία . Ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας εκτιμά ότι και η ΝΔ θα έχει πρόβλημα στο εσωτερικό της, οπότε θα περάσει με διακομματικές ψήφους από όσες παρατάξεις ή  μεμονωμένους βουλευτές ακολουθήσουν.
Ο ελληνικός λαός όμως και ειδικά οι Έλληνες Μακεδόνες που είναι περήφανοι για την καταγωγή τους , προφανώς και δεν θα ρωτήθηκαν,  και ούτε πρόκειται να ερωτηθούν …εάν αποδέχονται αυτή την ονομασία από ένα κρατίδιο που μας δημιουργεί προβλήματα από τότε που δημιουργήθηκε το 1991,  με την αλυτρωτική πολιτική του , η οποία και τώρα δεν πρόκειται να σταματήσει.
Το θέμα όμως είναι ότι οι ΗΠΑ έδωσαν εντολή να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ όλες οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων για να αποφύγουν την ρωσική επιρροή , οι οποίες λόγω  κοινής καταγωγής, γλώσσας και θρησκείας  είναι πιο κοντά με την Μόσχα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θα «υπακούσει» και άρον άρον χωρίς δημοψήφισμα θα αποδεχθεί «αμάσητη» την νέα ονομασία η οποία θα εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» , αφήνοντας στο μέλλον να υλοποιηθούν οποιασδήποτε αλυτρωτικές διεκδικήσεις των Σκοπιανών.  
Το «λάθος» όμως αυτό που θα γίνει τώρα ,  θα πέσει πάνω  σε όλο τον ελληνικό λαό και στις μελλοντικές γενιές  που θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν  ίσως και με δυσμενέστερες συνθήκες.
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: