Άντε γ@μήσου Α. Ανδριανόπουλε , οι πόντιοι σε έχουν γραμμένο στ΄@ρχίδια τους !

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

star


του Σάββα Καλεντερίδη
Είδα με έκπληξη στην ιστοσελίδα news247.gr άρθρο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου με τίτλο «Ο Ρωσοπόντιος εξολοθρευτής», αναφερόμενο στον Ιβάν Σαββίδη.
Επειδή έχω ακούσει διάφορα από ανθέλληνες διπλωματικούς υπαλλήλους του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών να λένε για τον Ιβάν Σαββίδη ότι «δεν είναι Έλληνας, ότι είναι Ρώσος με ύποπτο ρόλο και ότι δεν μιλάει ποντιακά, απλά παριστάνει τον Πόντιο«, οι οποίοι μάλλον ενημέρωσαν πρώην υπουργό Εξωτερικών, που συμβούλευσε Πόντιο επιχειρηματία «να προσέχει, γιατί ο Σαββίδης δεν είναι Πόντιος και ότι ο ρόλος του στα ελληνικά πράγματα είναι ύποπτος», θα ήθελα να πώ τα εξής:
Πρώτον, ότι αυτές τις αθλιότητες τις διακινούν ενεργούμενα της γνωστής πρεσβείας, γιατί βλέπουν στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη ένα πρόσωπο που με το εκτόπισμά του, μπορεί να βοηθήσει τη Ρωσία να ασκήσει επιρροή στην Ελλάδα.
Δεύτερον, ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι Έλληνας Πόντιος, με απώτερη καταγωγή από την ηρωική Σαντά της Τραπεζούντας, που δεν γονάτισε ποτέ και δεν προσκήνυσε τον Τούρκο, γι’ αυτό και ο τίτλος το Σούλι του Πόντου.
Τρίτον, ο Ιβάν Σαββίδης, που γεννήθηκε στο χωριό Σαντά της Τσάλκας, στη Γεωργία, μιλάει άπταιστα Ποντιακά, καλύτερα από πολλούς Ποντίους που κατοικούν στην Ελλάδα.
Τέταρτον, αν δεν μιλάει ελληνικά, δεν φταίει αυτός, αλλά οι άθλιοι που κυβερνούσαν επί δεκαετίες την Ελλάδα και δεν φρόντισαν για την Ελληνική Παιδεία των Ελλήνων της Γεωργίας και της Ρωσίας, που κράτησαν άσβεστη στην ψυχή τους την Ελληνική φλόγα, πληρώνοντας σοβαρό τίμημα τα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης.
Πέμπτον, ο Ιβάν Σαββίδης, όταν ήλθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αφού έκανε τον ορθόδοξο χριστιανικό σταυρό του, έσκυψε και φίλησε το ιερό χώμα της Πατρίδας, με δάκρυα στα μάτια.
Έκτον, όταν το χωριό του στην Τσάλκα άδειασε από κατοίκους, ξέχωσε τα κόκκαλα των προγόνων ολόκληρου του χωριού και τα έφερε με δική του ευθύνη στην Ελλάδα, όπου δημιούργησε ένα νεκροταφείο στο χωριό Πρόχωμα Θεσσαλονίκης, για να κοιμούνται αναπαυμένοι οι Έλληνες πρόγονοί του, σε χώμα και πατρίδα Ελληνική.
Έβδομον, επειδή δεν ήθελε να γκρεμίσει την ορθόδοξη εκκλησία του χωριού του, έφερε τις ίδιες πέτρες και έχτισε μια στο προαναφερθέν χωριό, στις ίδιες διαστάσεις και με το ίδιο αρχιτεκτονικό σχέδιο, για να τιμήσει τους προγόνους του που την έχτισαν πριν από περίπου δυο αιώνες.
Όγδοο, όταν οι Έλληνες επιχειρηματίες, που κέρδισαν τα λεφτά τους στην Ελλάδα, αρνήθηκαν να ακούσουν τις εκκλήσεις της κυβέρνησης Σαμαρά και να αγοράσουν τη ΣΕΚΑΠ, για να μην πέσει σε τουρκικά χέρια, ο Ιβάν Σαββίδης, παρότι σε προηγούμενο χρόνο αρνήθηκε να την αγοράσει, γιατί δεν είχε επιχειρημαιτκό ενδιαφέρον, όταν κάναμε επίκληση του πατριωτικού του καθήκοντος, έσπευσε να φέρει λεφτά που κέρδισε σε μια άλλη χώρα, και αγόρασε την Θρακιώτικη καπνοβιομηχανία, που αν είχε πέσει στα χέρια τνω Τούρκων, θα ισοδυναμούσε με το Ματζικέρτ της Θράκης.
Ένατο, ο ίδιος ο Βλαντιμήρ Πούτιν, έψεξε δημοσίως τον Ιβάν Σαββίδη, σε εκδήλωση Ρώσων επιχειρηματιών, γιατί μεταφέρει λεφτά από τη Ρωσία σε μια «νεκρή οικονομία», υπενθυμίζοντάς του ότι και η Ρωσία έχει ανάγκη από επενδύσεις και από νέες θέσεις εργασίας. Δηλαδή, στη Ρωσία τον επιτιμούν και τον κατηγορούν για Έλληνα και στην Ελλάδα για Ρώσο. Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτοί είναι οι Έλληνες και μάλιστα άνθρωποι που υπηρέτησαν και σε υπουργικές θέσεις.

Κύριε Ανδριανόπουλε και κύριοι του news247.gr
ο πρώτος με την συγγραφή και οι δεύτεροι με την ανάρτηση του εν λόγω άρθρου, διαπράξατε μια εθνική ατιμία και μια ηθική αθλιότητα εναντίον ενός Έλληνα πατριώτη, που αγαπά την Ελλάδα και πληρώνει τίμημα γι’ αυτό.
Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες άλλες γενναίες πατριωτικές του πράξεις, όπως το άνοιγμα της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο, όμως δεν το κάνω και για την οικονομία του χώρου αλλά και γιατί δεν είμαι σίγουρος αν όλα αυτά λένε κάτι σε σας, ειδικά στον κ. Ανδριανόπουλο, ο οποίος προτιμά να επευφημεί μέλη εγκληματικών οργανώσεων.
Παρόλα αυτά, ελπίζω, τουλάχιστον η ιστοσελίδα, να προβεί σε μια επανόρθωση, για να μετριάσει το μέγεθος της ατιμίας που ναι μεν έγινε στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη, πλην όμως προσβάλλει όλους τους Έλληνες του Καυκάσου και της Ρωσίας, ιδιαίτερα δε εκείνους που τον Ιούλιο του 1974 στιβάζονταν στην Ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα, για να πάρουν άδεια και να έλθουν να πολεμήσουν στην Κύπρο, που πρόδωσαν κάτι Ελληναράδες, να μην πω σαν ποιον…
Και πάλι ντροπή σας κύριοι, διαπράξατε μια μείζονα αθλιότητα και πρέπει να επανορθώσετε…
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: