Σάββας Καλεντερίδης: Το μεταναστευτικό είναι το υπ' αριθμόν 1 πρόβλημα της Ελλάδας και πρέπει να λυθεί άμεσα - Υπάρχει τρόπος

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

star









Το μεταναστευτικό πήρε πραγματικά κολοσσιαίες και άρα ανεξέλεγκτες διαστάσεις όταν η Τασία Χριστοδουλοπούλου, με τις ευλογίες του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξαν τα σύνορα και κατέστησαν την Ελλάδα ένα «ξέφραγο αμπέλι», που αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί τον πιο ελκυστικό προορισμό για όλους όσους θέλουν μέσω της Ελλάδας να βρουν μια θέση στον «ήλιο» της Ευρώπης, που «ζεσταίνει» καλύτερα – και εννοώ το κράτος πρόνοιας, που είναι από τα καλύτερα στον κόσμο.
Επειδή παρακολουθούμε μέρα με την ημέρα και ώρα με την ώρα τις εξελίξεις στη Συρία, μετά το 2015, που ακολουθήσαμε την ανεύθυνη πολιτική του «ανοίξαμε και σας περιμένουμε», ήδη είχε αρχίσει να πέφτει η ένταση του πολέμου και άρα ο ρυθμός εξόδου των προσφύγων από τη χώρα.
Τι έγινε όμως και από 41.065 πρόσφυγες και μετανάστες που μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα το 2014, το 2015 ο αριθμός αυτός εκτοξεύθηκε στους 856.723; Και αυτό το διάστημα δεν υπήρχε κάποια έξαρση που θα δικαιολογούσε αυτήν την τεράστια αύξηση.
Άρα, υπεύθυνοι γι' αυτό το ανθρωπιστικό και συνάμα εθνικό έγκλημα είναι η Χριστοδουλοπούλου, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Υπάρχουν δημοσιεύματα τα οποία μιλούν για απόφαση της Μέρκελ να εισέλθουν στη Γερμανία ένα εκατομμύριο εργατικά χέρια που έχουν ανάγκη οι γερμανικές βιομηχανίες, και ότι η πολιτική που ακολούθησε η ελληνική κυβέρνηση δεν εξικνείτο μόνο από ιδεοληψίες αλλά και από συνεννόηση με τη Μέρκελ. Δεν το γνωρίζω και το αναφέρω με επιφύλαξη, όμως αν η Μέρκελ ήθελε να πάρει ένα εκατομμύριο εργατικά χέρια, ας άνοιγε τα προξενεία της στην Τουρκία και ας τους μετέφερε με τρένα, πλοία και αεροπλάνα στη Γερμανία, χωρίς να διαλύσει τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα, τα ελληνικά νησιά και την ελληνική κοινωνία.
Θα αναρωτηθεί όμως κανείς «αυτά δεν τα σκέφθηκε και δεν τα απαίτησε η ελληνική κυβέρνηση, θα τα σκεφτόταν η γερμανική;».
Οι επιπτώσεις αυτής της πολιτικής είναι τραγικές, αφού έχει δημιουργηθεί ήδη πρόβλημα εθνικής άμυνας και εθνικής ασφάλειας στα νησιά, πρόβλημα δημόσιας τάξης λόγω της εισβολής δολοφόνων τζιχαντιστών μαζί με τα κύματα των ατόμων που εισέρχονται λαθραία στην Ελλάδα, ενώ υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα δημογραφικής αλλοίωσης, που σε συνδυασμό με τη γήρανση του πληθυσμού μπορεί να οδηγήσει στον εξισλαμισμό της πατρίδας μας μέσα σε μια δεκαετία, αν δεν ανακοπούν οι ροές και δεν ελεγχθεί το φαινόμενο.
Να δούμε όμως και τις άλλες πτυχές του θέματος.
Έχω στα χέρια μου το χάρτη με τους καταυλισμούς των προσφύγων στην τουρκική επικράτεια. Το τουρκικό εθνικιστικό-ρατσιστικό κράτος, δηλαδή Ερντογάν, μέχρι τότε δημιούργησε καταυλισμούς στους λεγόμενους ευαίσθητους νομούς. Δηλαδή στους όμορους νομούς του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, με στόχο τη δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού των νομών αυτών και τη δημιουργία ενός «φράγματος» σουνιτών μουσουλμάνων, Τούρκων και Αράβων, που θα έφραζε την πορεία των Κούρδων προς τους νομούς Αδάνων, Αντιόχειας και Μερσίνας, τη δημογραφική επικράτησή τους και την έξοδό τους προς τη θάλασσα.
Όταν όμως είδε ο Ερντογάν ότι η ελληνική κυβέρνηση του έκανε ένα απροσδόκητο δώρα, έκανε δύο πράγματα: Μετέφερε μέρος των προσφύγων στους νομούς Σμύρνης και Κωνσταντινούπολης και σε άλλους παραλιακούς νομούς, και από κει άρχισε το «πανηγύρι». Όμως δεν αρκέστηκε μόνο σ’ αυτό. Έβαλε την τουρκική αεροπορική εταιρεία ΤΗΥ να δρομολογήσει πτήσεις σε πολλές πόλεις της Αφρικής, αίροντας ταυτοχρόνως και το καθεστώς βίζας προς την Τουρκία.
Τι σημαίνει αυτό; Ένας πολίτης κάποιας χώρας της Αφρικής για να φθάσει στην Τουρκία και από κει να μπει στην Ελλάδα, έπρεπε να ξοδέψει από 7.000 έως 10.000 ευρώ. Τώρα με 100 ευρώ βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη με τα φτερά της ΤΗΥ, χωρίς βίζα, και από κει με 2.000-3.000 ευρώ στην αγκαλιά των αλληλέγγυων του ΣΥΡΙΖΑ, μελών επιτροπών, δικηγόρων, γιατρών, ΜΚΟ, διακινητών, και ό,τι άλλο έχει ο… μπαχτσές που λέγεται κύκλωμα διακίνησης-υποδοχής-διατροφής και αποστολής στην Ευρώπη προσφύγων και μεταναστών.
Έτσι ο Ερντογάν πέτυχε δύο πράγματα.
  • Πρώτον, εξευτέλισε διεθνώς την Ελλάδα, αφού παρουσιάζεται ως χώρα που αδυνατεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της, και στην πράξη έκανε σμπαράλια τα σύνορα, συσσωρεύοντας ταυτόχρονα στην Ελλάδα εκατομμύρια μουσουλμάνους οι οποίοι αύριο-μεθαύριο, πού ξέρεις, μπορεί να φανούν χρήσιμοι στα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας στα νησιά, στη Θράκη, ακόμα και τη Θεσσαλονίκη.
  • Δεύτερον, η ιδιοφυής πολιτική Τσίπρα-Χριστοδουλοπούλου έδωσε στα χέρια του Ερντογάν ένα υπερόπλο με το οποίο, εκτός του ότι έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα 5,5 δισ. ευρώ, που τα χρησιμοποιεί για να γιατρέψει τις πληγές της χειμαζόμενης τουρκικής οικονομίας, είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να εκβιάζει την Ευρώπη, να ζητάει επιπλέον λεφτά και να απαιτεί τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» στη Συρία, σε «ευαίσθητες» περιοχές, με στόχο τη δημογραφική αλλοίωση περιοχών όπου κατοικούν οι Κούρδοι και πολιτικό στόχο την αποτροπή εξόδου τους στη Μεσόγειο.
Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρέωση και εθνική ευθύνη να διαχειριστεί σωστά το θέμα, ούτως ώστε να αποκτήσουμε ως κράτος εμείς τον έλεγχο της κατάστασης και όχι ο Ερντογάν.
Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν μετά το έκτακτο ΚΥΣΕΑ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, με μόνο αρνητικό την εξαίρεση ασφυκτικού ελέγχου στις ΜΚΟ, οι οποίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι του κυκλώματος του νέου δουλεμπορίου.
Και πρέπει όλοι όσοι αγαπάμε αυτήν τη χώρα, αλλά και τους ξένους που έρχονται στην πατρίδα μας, να αντιληφθούμε ότι με αφορμή το προσφυγικό-μεταναστευτικό έχει στηθεί μια παγίδα που θα οδηγήσει σε εθνικές καταστροφές.
Μεταξύ άλλων, αν δούμε τους καταυλισμούς προσφύγων που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τη Θεσσαλονίκη και τη δράση στις περιοχές αυτές ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τον Τζορτζ Σόρος, τότε ίσως αντιληφθούμε και το ενδιαφέρον του για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Να σημειωθεί ότι την ημέρα που υπεγράφη η προδοτική αυτή συμφωνία, ο πατήρ Σόρος έκανε θριαμβευτική ανάρτηση με φόντο την «Ενιαία Μακεδονία» με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη.
Καιρός να αφυπνιστούμε από το λήθαργο στον οποίο μας έχουν οδηγήσει η κρίση και η παραπληροφόρηση και να πάρουμε την πατρίδα μας στα χέρια μας. Να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι ανυπεράσπιστη χώρα.
Τέλος, επειδή εκείνοι που ασκούν ιδεολογική τρομοκρατία στην Ελλάδα είναι έτοιμοι να κατασπαράξουν τον καθένα που έχει άποψη που τους «χαλάει τη σούπα», να διευκρινίσω ότι η ιδεολογία μου είναι ευξείνια, που σημαίνει ότι έμαθα από τη γιαγιά μου ότι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνω, σε όποιον άνθρωπο βρεθεί μπροστά μου, είναι να του προσφέρω ένα ποτήρι νερό και ένα πιάτο φαγητό.
Αυτό σημαίνει ευξείνια: φιλόξενη, και χωρίς να ρωτάς αν είναι πρόσφυγας, μετανάστης, παράνομος ή νόμιμος, αρκεί να είναι άνθρωπος. Όμως άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Όσα ανέφερα παραπάνω αφορούν την αντιμετώπιση του φαινομένου και όχι των ανθρώπων.
Να χτυπάμε τον γάιδαρο, όχι το σαμάρι, όπως λένε στο χωριό μου.
Εμπρός, προχωρείτε.
Δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη δημοκρατία και το Pontos-news
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: