Η απάτη της Ιεράς σινδόνης και τα ψεύδη των απολογητών (apologitis.gr)

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

star

Πλέξη σε ψαροκόκαλο

Λένε οι απολογητές  στην σελίδα τους (παρόμοιες βλακείες λένε σ΄όλες τις σελίδες τους ) :
α) Νέες επιστημονικές έρευνες (του  Raymond Rogers) καταρρίπτουν τη θεωρία της «μεσαιωνικής απάτης» και υποστηρίζουν ότι η ηλικία της Σινδόνης του Τουρίνου συμπίπτει με τη Σταύρωση ...
 Ψεύδος μέγα ! Ο Δρ. Raymond Rogers υπολογίζει ότι η πραγματική ηλικία της σινδόνης είναι μεταξύ 1.000 π.Χ. και 1.700 μ.Χ . δηλαδή δίνει ένα χρονικό φάσμα 2700 ετών ! Αυτό δεν αντιπροσωπεύει την έννοια "συμπίπτει" .

β) Ο ίδιος, εξετάζοντας τόσο το δείγμα του 1988... (εννοούν το δείγμα της προηγηθείσας έρευνας)
Πως έγινε αυτό αφού το δείγμα κατά την εξέταση καταστρέφεται !

γ) Ισχυρίσθηκε, μάλιστα, ότι η προηγούμενη χρονολόγηση της με τη μέθοδο του άνθρακα 14 (C 14) δεν ήταν εσφαλμένη, απλώς είχε επικεντρωθεί σε «λάθος» δείγμα.
Πως το ξέρει αυτό ; Σύμφωνα με τον ερευνητή της σινδόνης Joe Nickell, ο Rogers «στηρίχτηκε σε δύο μικρές κλωστούλες που περίσσεψαν από τη δειγματοληψία» και στον λόγο «ερευνητών που υπερασπίζονται την αυθεντικότητα, οι οποίοι υπέθεσαν πως το δείγμα της ανάλυσης προήλθε από μια αναϋφασμένη περιοχή». Σύμφωνα με τον Nickell, το άρθρο του Damon το 1989 στο Nature , υποστηρίζει ότι «ειδικοί υφασμάτων προσπάθησαν να επιλέξουν μια περιοχή δειγματοληψίας μακριά από μπαλώματα και ραφές.»



Λέει ο Nickell ,


Ο Rogers σύγκρινε τις κλωστούλες με κάποια μικρά δείγματα από άλλη περιοχή της σινδόνης, αναζητώντας διαφορές που να «αποδεικνύουν» ότι το δείγμα της ραδιοχρονολόγησης «δεν ήταν μέρος του αρχικού υφάσματος» της σινδόνης.


Οι καταγεγραμμένες διαφορές περιλαμβάνουν την παρουσία – υποτίθεται στο δείγμα της ραδιοχρονολόγησης – βαμβακερών ινών και μια επικάλυψη κόκκινης χρωστικής σε συνδετικό μέσο που οι αναλύσεις του Rogers «υποδηλώνουν» ότι είναι αραβικό κόμμι…Ωστόσο, παρά τις διαβεβαιώσεις του Rogers για το αντίθετο, και το βαμβάκι και η χρωστική έχουν βρεθεί και σε άλλα σημεία της σινδόνης. Και τα δυο έχουν αναφερθεί από τον διάσημο μικροαναλυτή Walter McCrone

Ο Walter McCrone ανέλυσε την σινδόνη και βρήκε ίχνη από χημικά που χρησιμοποιούνταν σε «δύο συνήθη χρώματα των καλλιτεχνών του 14ου αιώνα, την κόκκινη ώχρα και το vermilion , με κολλαγόνο (ζελατίνη) ως συνδετικό μέσο των χρωστικών.» (McCrone 1998). Επιχειρηματολογεί πάνω στην άποψη ότι η σινδόνη είναι μεσαιωνική ζωγραφιά στο βιβλίο του Judgment Day For The Shroud Of Turin (Ημέρα της Κρίσης για τη Σινδόνη του Τορίνο) (Μάρτιος 1999). Για τη δουλειά του, ο McCrone βραβεύτηκε με το Βραβείο Αναλυτικής Χημείας της Αμερικάνικης Ένωσης Χημικών το 2000.






Θέσεις παρθέντων  δειγμάτων με κολλώδη ταινία


This graph shows the effect of the measured 1st Century linen cloth of added 20th Century carbon (mold, mildew, bacteria, etc.). The “Shroud” weighs about 20 pounds (9 kg.). Approximately 40 pounds (18 kg.) of 20th Century carbon contaminant would be required to raise the measured carbon date to 14th Century.


Εν ολίγοις μας λέει εδώ ότι σ΄αυτό το γράφημα φαίνεται το συνολικο βαρος (η ποσότητα άνθρακα, βακτηρίδια , ύφασμα κλπ) της σινδόνης   (καθετος ) είναι 20 λίβρες ή 9 κιλά και η χρονολογία που αντιστοιχεί (οριζοντια ) είναο ο 14ος αιώνας . Για να χρονολογηθεί στον 1ο αιώνα θα έπρεπε να ζύγιζε 40 λίβρες ή 18 κιλά .
 
δ) ... διακρίνονται ευκρινώς τα τραύματα από τις πληγές στα χέρια, στα πόδια και το πλευρό, καθώς και οι πληγές από το ακάνθινο στεφάνι στο μέτωπο Του.

το δήθεν αίμα

Αλλο ένα ψέμα ! Ίχνη αίματος δεν βρέθηκαν πάνω στην σινδόνη . Αυτό που βρέθηκε ήταν Fe2O3.xH2O και HgS , δηλαδή δυο χρωστικές ουσίες πολυ κοινές για τους καλλιτέχνες της εποχής εκείνης .  
 
Και ευτυχώς που δεν βρέθηκε αίμα ! Διότι αν το αίμα ήταν του Ιησού θα βρίσκονταν το χρωματόσωμα Υ . Τι είναι ; Είναι ένα μοριακό επώνυμο .Το χρωματόσωμα Υ μεταβιβάζεται μόνο από πατέρα σε γιο και έτσι θα γνωρίζαμε την πατρική καταγωγή του Ιησου η οποία ασφαλώς θα ήτο ανθρώπινη .  
 

Έτσι λοιπόν τι μένει ; Η εκμετάλευση του χριστεπώνυμου πλήθους ... είναι πολλα τα λεφτά ...


Περισσότερα θα βρήτε στους παρακάτω συνδέσμους :
McCrone Walter C. "Red Ochre and Vermilion on Shroud Tapes?" Approfondimento Sindone 1998.
Recent Shroud Claims Based on Earlier, Scientifically Discredited Data by Joe Nickell
CSICOP Press Release on Turin Shroud (August 23, 2000)
New "Shroud" Claims Challenged as Spurious (CSICOP - June 1996)
The Shroud of Turin by Al Seckel and John Edwards
The Skeptical Shroud of Turin Website
Cloudy shroud Is the linen a holy relic or just a pious fraud? Jeffery L. Sheler
Verification of the Nature and Causes of the Photo-negative Images on the Shroud of Lirey-Chambery-Turin by Nicholas P L Allen
Science, Archaeology, and the Shroud of Turin PAUL C. MALONEY General Projects Director Association of Scientists and Scholars International for the Shroud of Turin
και εδώ
star

1 αναγνώστες άφησαν σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βρε τι πάθαμε ! Πράγματι είναι πολλά τα λεφτά . Ας μην ξεχνάμε και τις εικόνες που δακρίζουν , τις εικόνες που ματώνουν , τον Βισσαρίωνα και τόσες άλλες απάτες ... όλα για την χειραγώγηση του κόσμου ... ότι ελέγχεις το κουμαντάρεις όπως θέλεις ... Κάποια στιγμή θα τους αντιληφθεί ο πιστός και θα τους αποδώσει αυτό που τους αξίζει .