Πότε ξεκίνησε το ύποπτο φλερτ με την Μακεδονία μας

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

star





Το Ρωσικό σχέδιο με την συνθήκη του Αγίου Στεφάνου το 1878 , υπήρξε η πρώτη επίβουλη κατά της Μακεδονίας , με την διάφορα ότι τότε δεν διανοήθηκε κάνεις , ούτε Βούλγαρος ούτε κανένας άλλος Σλάβος να αναζητήσει συγγένεια με τους Μακεδόνες , διότι όλοι γνώριζαν την καταγωγή τους .Συμφωνά με το σχέδιο αυτό ιδρύονταν μεγάλο ανεξάρτητο Βουλγαρικό κράτος που θα περιελάμβανε την περιοχή από τον Δούναβη έως το Αιγαίο και από την Μαύρη θάλασσα έως τη Πρεσπά-Αχρίδα με εξαίρεση την Θράκη από το Πόρτο Λαγός και ανατολικά τη Χαλκιδική και την πόλη της Θεσσαλονίκης .


Η αναγγελία της συνθήκης έφερε γενικό ξεσηκωμό του ελληνισμού (ελευθέρου και υποδούλου) . Τότε ξέσπασε και το κίνημα του Όλυμπου , όποτε και σχηματίστηκε προσωρινή κυβέρνηση στο Λιτόχωρο .

Να μην τα πολυλογούμε, η επανάσταση επεκτάθηκε και σέλλες περιοχές (Κοζάνη -Καστόρια ..κλπ ) και με την πίεση τότε των μεγάλων δυνάμεων τα σχεδία των Ρώσων ανατράπηκαν , και με το συνέδριο του Βερολίνου (Ιούλιος 1878) τα Βουλγαρικά σύνορα περιορίστηκαν μεταξύ του Δουνάβεως και του Αίμου .

Όμως κατόπιν τούτου στην Βουλγαρία άρχισαν να διαμορφώνονται δυο τάσεις που εκδηλώθηκαν δυναμικά στην αρχή του 20ου αιώνα . Η μια των "Βερχοβιστων" που ζητούσε την ενσωμάτωση της Μακεδονίας στη Βουλγαρία και η άλλη της Ε.Μ.Ε.Ο. (Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση) που υποστήριζε ότι αφού οι διεθνείς συνθήκες δεν ευνοούσαν την ενσωμάτωση θα έπρεπε να επιδιώξουν σαν πρώτο βήμα την αυτονόμηση της Μακεδονίας . Και από τα δυο σχεδία είναι πρόδηλο τι θα ακλουθούσε : η προσάρτηση της Μακεδονίας στην Βουλγαρία . Αποτρεπτικός παράγων στα σχεδία αυτά υπήρξε ο Μακεδονικός αγώνας 1904-1908 , η επανάσταση των Νεότουρκων αλλά και οι υπόλοιποι Βαλκανικοί πόλεμοι .

Έτσι .... η Μακεδονία έμεινε Ελληνική με ένα μικρό τμήμα της να παίρνει τότε η Σερβία και η Βουλγαρία και σήμερα μας δημιουργεί τόσα και τόσα προβλήματα .

Στις 15/1/1920 συνήλκε στη Σοφία Συνέδριο των κουμμουνιστικών κόμματων Βαλκανικής με επικεφαλής την Κομιντερν , όπου και ιδρύσαν την Βαλκανική Κουμμουνιστική Ομοσπονδία ,(ΒΚΟ).

Στην 3η Διάσκεψη της ΒΚΟ στη Μόσχα ( 19-21 / 7 / 1921 ) ο Βούλγαρος κουμουνιστής ηγέτης Κολαρωφ έθεσε θέμα αυτονόμησης της Μακεδονίας , στην οποία θα περιλαμβάνονταν τα τμήματα Βαρδαριου ,Πιριν και Αιγαίου δηλαδή τα τμήματα στη Γιουγκοσλαβία , στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα !

Στην απόφαση αυτή αντιτάθηκε αρχικά ο γενικός γραμματέας κουμμουνιστικού κόμματος Ελλάδος κ. Γεωργιάδης . Η απόφαση όμως πάρθηκε και ο Γεωργιάδης διαγράφηκε !

Σαφέστερο κείμενο διατυπώθηκε από την 6η συνδιάσκεψη της ΒΚΟ το 1924 με το όποιο η ΒΚΟ τίχθηκε υπέρ μιας ενιαίας και αυτόνομης Μακεδονίας και υπέρ μιας κουμμουνιστικής ομοσπονδίας στα βαλκάνια όπου θα συμμετείχε και η "Δημοκρατία της Μακεδονίας και Θράκης" . Την απόφαση αυτή επικύρωσε και το 5ο συνέδριο την Κομιντερν το 1924.

Οι αποφάσεις της 6ης διάσκεψης της ΒΚΟ και του 5ου συνέδριου της Κομιντερν επικυρώθηκαν από το 3ο συνέδριο του Κουμμουνιστικού κόμματος Ελλάδος (!!!!) το Σεπτέμβριο του 1924 . Οι διαφωνούντες καθαιρέθηκαν και παραιτήθηκαν , μεταξύ των όποιων ατό και ο ιστορικός Κορδάτος .

Η πολιτική αυτή παρέμεινε έως το 1935 όποτε η Κομιντερν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ιδέα για "Ανεξάρτητη Μακεδονία" και να υιοθέτηση τον σύστημα "ισοτιμία των μειονοτήτων" ,σε μια προσπάθεια να προωθήσει την πολιτική των Λαϊκών Μετώπων .

Τον Απρίλιο του 1936 το Κ.Κ.Ε. ανακάλεσε την απόφαση ( της ντροπής !) του 1924 , και ευθυγραμμίστηκε ( ε καλά τώρα !) εκ νέου με την γραμμή της Κομιντερν !

Οι αποφάσεις λοιπόν στα διάφορα συνέδρια των κομμουνιστικών κόμματων της Βαλκανικής ενίσχυσαν την ιδέα της ιδρύσεως της δημοκρατίας της Μακεδονίας στη Γιουγκοσλαβία . Στις 11/11/1943 συγκροτήθηκε η πρώτη Ταξιαρχία Παρτιζάνων Κοσσυφοπέδιου στη Διβρη της Γιουγκοσλαβίας ενώ στις 20/12/1943 το 5ο συνέδριο Παρτιζάνων στο Γαϊτσε ενέκρινε ψήφισμα σχετικά με την ίδρυση "Μακεδονικού ομόσπονδου κράτους" στα πλαίσια της Γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας .

Σοβαρή δραστηριότητα για την προβολή του όλου θέματος ανέπτυξε και η "ανεξάρτητη μακεδονική ορθόδοξη εκκλησία" που ιδρύθηκε το 1968 στα Σκοπιά και που με την σειρά της ίδρυσε Μητρόπολη στην Αμερική ,όπου και επέδειξε μεγάλη δραστηριότητα .

Φυσικά αυτή η εκκλησία δεν είναι αναγνωρισμένη ούτε από το Πατριαρχείο Κων/πολης ούτε από το Πατριαρχείο της Σερβίας καθώς επίσης και από καμία άλλη ορθόδοξη εκκλησία !

Στις 2/8/1944 στη μονή PROHOR PCINJSCI ανακηρύχτηκε η σύσταση της λαϊκής σημερινής "Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας" , ομόσπονδου τμήματος της νέας Ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας .

Έτσι τον Απρίλιο του 1945 ο Τίτο επιβάλλει το ομοσπονδιακό σύστημα στη Γιουγκοσλαβία και εγκαθίστανται κυβερνήσεις ομόσπονδων κρατών της Σερβίας, Κροατίας, Βοσνιας,Σλοβενιας,Μαυροβουνιου και τέλος της Μακεδονίας η οποία ιδρύθηκε στις 30/4/1945 . Ενώ οι άλλες 5 δημοκρατίες υπήρχαν πραγματικά φυλετικά κριτήρια για την δημιουργία τους , η δημοκρατία της Μακεδονίας δημιουργήθηκε μονό από πολιτικά κριτήρια διότι ο πληθυσμός της δεν είχε καμία σχέση με τους Μακεδόνες 'η την Μακεδονία της αρχαιότητας .

Το μεγάλο παιχνίδι παίχτηκε με τον Τίτο και τον Δημητρώφ . Μετά από διαβουλεύσεις που έγιναν στο Μπλε έθεσαν τις βάσεις για την ένωση του Πιριν (βουλγαρική) με την δημοκρατία των Σκοπιών .Συμφωνήθηκε ακόμα να προηγηθεί μια πνευματική και πολιτιστική προπαρασκευή των Βουλγάρων του Πίρων ώστε να δηχθούν την Μακεδονοποίησή τους και στην συνεχεία την ενσωμάτωση της επαρχίας τους στο Γιουγκοσλαβικό κράτος , σαν φυσική και αναγκαία θυσία στο βωμό της Βούλγαρο-γιουγκοσλαβικής φιλίας που θα οδηγούσε στη ομοσπονδοποίηση των νότιων Σλάβων.

Σε αντάλλαγμα η Γιουγκοσλαβία θα παραχωρούσε στη Βουλγαρία τις παλιές μικρές Βουλγάρικες περιοχές που είχε προσαρτήσει μετά τον Α΄Παγκόσμιο πόλεμο με την συνθήκη του Νεϊγυ. Επί πλέον η Γιουγκοσλαβία ανέλαβε να υποστηρίξει το Βουλγαρικό αίτημα στη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων για την ενσωμάτωση στην ηττημένη Βουλγαρία της Ελληνικής Δυτικής Θράκης !

Για την εκτέλεση της συμφωνίας αυτής οι Βούλγαροι δήχθηκαν την είσοδο στο Πιριν δήθεν Μακεδόνων , καθοδηγητών , διδασκάλων και διοικητικών υπάλληλων για την εφαρμογή του πρώτου σταδίου της ενσωμάτωσης της Μακεδονίας του Πιριν .

Για την Μακεδονία του Αιγαίου με μυστικό πρωτόκολλο αναγνωρίστηκε στη Γιουγκοσλαβία το δικαίωμα ενσωμάτωσης της μελλοντικά στην ενιαία "Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας"

Συνέβη όμως κάτι που δεν το περίμεναν οι μεγάλοι ηγέτες ,Τίτο και Δημητρώφ . Οι Βούλγαροι του Πιριν ξεσηκώθηκαν διαμαρτυρόμενοι πως δεν είναι Μακεδόνες αλλά Βούλγαροι .

Τον Ιούνιο του 1948 λοιπόν , με την αποκήρυξη του Τίτο από την Κομινφορμ η συμφωνία του Μπλεντ πέφτει στο κενό και έτσι εκδιώχτηκαν όλοι οι Γιουγκοσλάβοι καθοδηγητές από την Βουλγαρία . Η Βουλγαρία από το 1948 και μετά , βαθμηδον εγκατέλειπε τις διακηρύξεις για εδαφικές διεκδικήσεις , ώσπου με επίσημη δήλωση της αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει Μακεδονικών Έθνος , ότι στο Πιριν κατοικεί αμιγής Βουλγάρικος πληθυσμός και ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει Σλαβική εθνότητα .

Η ρήξη αυτή δημιούργησε προβλήματα και στο Κ.Κ.Ε. Στις 31/1/1949 η 5η ολομέλεια του Κ.Κ.Ε. που ασπάστηκε την Κομινφορμικη γραμμή στο Μακεδονικό διακήρυξε ότι "ο Μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάσταση του " (!!!!!) και τίχθηκε υπέρ μιας ενιαίας και ανεξάρτητης Μακεδονίας υπό Σοβιετικό έλεγχο Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας (Τι διάολο , να χαλάσουμε το χαρτί της μάμας Ρωσίας;)

Το 1956 βεβαία χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ως "λάθος" .

Ας δούμε δυο γεγονότα

α) Στις 16 Δεκεμβρίου του 1991 το τότε Συμβούλιο της ΕΟΚ, αποφάσιζε ότι στην ονομασία των Σκοπιών δεν θα πρέπει να υπάρχει ο Όρος «Μακεδονία»!

β)Στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, αποφασίστηκε και με την ψήφο των Ελλήνων βουλευτών, ότι «το πρόβλημα του ονόματος των Σκοπιών δεν αποτελεί εμπόδιο στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για την προσχώρηση τους στην ΕΕ».

Μπορούν με αλλά λόγια τα Σκοπιά να ονομαστούν όπως αυτά επιθυμούν .

γ) Την έκθεση καταψήφισαν όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πλην Σαμαρά ,του ΠΑΣΟΚ εκτός της κ. Τζαμπάζη που ήταν απούσα.

Αρνητική ήταν η ψήφος των κ. Παφιλη και Τουσα (ΚΚΕ)( ??!!), καθώς και του κ. Καρατζαφερη (ΛΑΟΣ), ενώ ο κ. Παπαδημουλης (ΣΥΝ) ψήφισε αποχή.

Συνοπτικά, η τροποποιημένη έκθεση για την πρόοδο της ΠΜ σε σχέση με την ενταξιακή της πορεία που εισηγήθηκε ο ολλανδός ευρωβουλευτής Ερικ Μαιερ υπερψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο με 558 ψήφους υπέρ, 47 κατά και 8 απόχες.

Και η κ.Μπακογιαννη - Μητσοτάκη ( ας μην το ξεχνάμε αυτό το επίθετο) διακηρύσσει πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ένταξης της γειτονικής χωράς στο ΝΑΤΟ με το λεγόμενο συνταγματικό της όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας" .
Μπορούμε δηλαδή να καταλογίσουμε στους Ευρωβουλευτές μας ... προδοσία ;
Εγώ θα΄λεγα ....ναι , γιατί όχι .
Υπέρ τινός ψηφίσαν και ποιος διάολο τους πληρώνει φίλαυτο .
Καμαρώστε τους
1. ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ, Εμμανουήλ
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και των Ευρωπαίων Δημοκρατών
2. ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ, Σταύρος
Σοσιαλιστική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
3. ΜΠΑΤΖΕΛΗ, Κατερίνα
Σοσιαλιστική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
4. ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ, Κωνσταντίνος
Σοσιαλιστική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
5. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Γιώργος
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και των Ευρωπαίων Δημοκρατών
6. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Γεώργιος
Ομάδα Ανεξαρτησία/Δημοκρατία
7. ΓΚΛΑΒΑΚΗΣ, Ιωάννης
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και των Ευρωπαίων Δημοκρατών
8. ΚΟΠΠΑ, Μαρία-Ελένη
Σοσιαλιστική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
9. ΚΡΑΤΣΑ-ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, Ρόδη
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και των Ευρωπαίων Δημοκρατών
10. ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ, Σταύρος
Σοσιαλιστική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
11. ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ, Διαμάντω
Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών
12. ΜΑΤΣΟΥΚΑ, Μαρία
Σοσιαλιστική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
13. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ, Μανώλης
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και των Ευρωπαίων Δημοκρατών
14. ΠΑΦΙΛΗΣ, Αθανάσιος
Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών
15. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΑΣΣΙΩΤΟΥ, Μαρία
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και των Ευρωπαίων Δημοκρατών
16. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ, Δημήτριος
Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών
17. ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΣ, Γεώργιος
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και των Ευρωπαίων Δημοκρατών
18. ΠΟΔΗΜΑΤΑ, Αννυ
Σοσιαλιστική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
19. ΣΧΟΙΝΑΣ, Μαργαρίτης
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και των Ευρωπαίων Δημοκρατών
20. ΤΟΥΣΣΑΣ, Γεώργιος
Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών
21. ΤΡΑΚΑΤΕΛΛΗΣ, Αντώνιος
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και των Ευρωπαίων Δημοκρατών
22. ΤΖΑΜΠΑΖΗ, Ευαγγελία
Σοσιαλιστική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
23. ΒΑΚΑΛΗΣ, Νικόλαος
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και των Ευρωπαίων Δημοκρατών
24. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ, Ιωάννης
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) και των Ευρωπαίων Δημοκρατών

Την συνέχεια την ξέρετε …
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: