Φιλήματα Ιούδα !!

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

star


 Ο Βαρθολομαιος, κατα κοσμον Δημητριος Αρχοντωνης του Χρηστου και της Μεροπης, εγγενηθη εις το χωριον αγιοι Θεοδωροι της Ιμβρου, την 29ην Φεβρουαριου 1940.

Μετα τα εγκυκλια γραμματα εις Ιμβρον και Κων/πολιν εισηλθεν εις την θεολογικην σχολην της Χαλκης, εξ ης απεφοιτησεν το 1961.

Γνωστον ειναι οτι η θεολογικη σχολη Χαλκης επεκρινετο ηδη απο 150 ετων υπο του Κοσμα Φλαμιατου οτι δια της σχολης αυτης μελλουν να καταρτιζωνται οι μητροπολιται και πατριαρχαι υπο της «επιβουλης» (= μασονιας) ανευ ορθοδοξου φρονηματος, «ινα μιαν ημεραν καταργησουν δι΄οικουμενικης συνοδου την ορθοδοξιαν»



Γραφει σχετικως ο Κοσμας Φλαμιατος: «τουτου του νεωστι δι΄ενεργειας της επιβουλης, καθιδρυθεντος σεμιναριου, εις την Χαλκην της Κωνσταντινουπολεως, σκοπος προς τοις αλλοις πολλοις υπαρχει, ινα νοθευση κατα το πνευμα της διαφθορας και της πλανης, και κατα τον προσηλυτισμον της Αγγλιας, ολους τους εσομενους πατριαρχας, και ολην εν γενει την ιεραρχιαν της ανατολης, οπως μιαν ημεραν νομοθετηθη δι΄οικουμενικης συνοδου η καταργησις της ορθοδοξιας, και η αντεισαγωγη της λουθηρο-καλβινικης αιρεσεως εν ω συγχρονως ολα τα αλλα σχολεια, προπαρασκευαζουσι εκ της ορθοδοξου νεολαιας, τοσας χιλιαδςς και μυριαδας ομοφρονας και συναγωνιςτας, κληρικους, διδασκαλους τε και λαϊκους».
Κοσμα φλαμιατου απαντα κεφ. «η εστρεβλωμενη μορφωσις της νεολαισς» σελ 99-100, εκδ.χαρ. σπανου 1976
Απο την Χαλκην εξηλθον οι κορυφαιοι του οικουμενισμου «πατριαρχαι» και «ιεραρχαι».

Την 13ην Αυγουστου το 1961, εις ηλικιαν 21 ετων, εχειροτονηθη διακονος υπο του μεγαλο-οικουμενιστου μητροπολιτου Μελιτωνος. Τοτε ο Μελιτων ητο «Ιμβρου και Τενεδου». μετωνομασε τουτον Βαρθολομαιον και ητο ο γεροντας του!...

Ως μοναχος(ρασοευχη απλη, αν ειναι), δεν φαινεται να παρεμεινεν εις μονην, ουτε εις υπακοην. Ουτε γνωριζει τον κοινοβιακον βιον και την μοναχικην υπακοην και αφιερωσιν. Μπορει, ομως, οπως και πολλοι συναδελφοι του, να τα γνωριζη εξ αναγνωςεως(!) απο τα βιβλια, και να θελη να ειναι ο... ρυθμιστης του μοναχικου βιου και δη εν αγιω ορει!!...




Απο το 1961-1963 υπηρετησεν εις τον τουρκικον στρατον ως εφεδρος αξιωματικος!
Ως τουρκος υπηκοος, θα μας ειπουν, υπεχρεωθη να υπηρετηση την θητειαν του!

Ναι, αλλα διατι να χειροτονηθη τοσον προωρα και παρα κανονα (που προβλεπει χειροτονιαν διακονων, υποχρεωτικως ανω των 25 ετων) την στιγμην που επροκειτο να στρατευθη;

Δεν υπολογιζουν την ιερωσυνην ως πνευματικον λειτουργημα. απλως, την κυριακην ή την μεγαλην εορτην μεταβαινουν εις την εκκληςιαν με το κουστουμακι τους και εκει ενδυονται τα ρασα. Και μετα 2-3 ωρες που τελειωνει, τα πετανε και γινονται κοσμικοι και λησμονουν οτι εχουν χειροτονια!...

Απο του 1963 εως το 1968 μετεξεπαιδευθη ως υποτροφος του οικουμενικου πατριαρχειου εις το ινστιτουτο ανατολικων σπουδων της Ρωμης, στο οικουμενικο ινστιτουτο του Μποσε της Ελβετιας και εις το πανεπιςτητμιο του Μοναχου, ειδικευθεις εις το εκκληςιαστικο δικαιο. Ανηγορευθη διδακτωρ του ινστιτουτου ανατολικων σπουδων της Ρωμης (γρηγοριανου πανεπιστημιου), υποβαλων διατριβην με θεμα «περι την κωδικοποιησιν των ιερων κανονων και των κανονικων διαταξεων εν τη ορθοδοξω εκκλησια».

Ητο υπεραρκετη η μορφωσις της Χαλκης!... του ελειπεν μονον η πρακτικη εξασκησις του βιωματος, η υπακοη, η νηστεια και η προσευχη.

Με ολην αυτην την πλυσιν εγκεφαλου και μαλιστα νεος, εις τα δυτικα πανεπιστημια, τι να αναμενωμεν απο τον ανθρωπον αυτον;

Βεβαιως, δια τους κοσμικους δημοσιογραφους και τους νηπιους περι τα πνευματικα, που θαυμαζουν την μορφωσιν και την γλωσσομαθειαν θα τον θαυμασουν... ομιλει Ελληνικα, Τουρκικα, Ιταλικα, Λατινικα, Αγγλικα και Γερμανικα.

Ολη αυτη η μορφωσις θα επιστρατευθη δια να δωση οικουμενιστικον ορισμον εις την εκκλησιαν και ιδικην του ερμηνειαν εις τους ιερους κανονας, οχι κατα το πνευμα του θεου και των πατερων, αλλα με το πονηρον και ακαθαρτον πνευμα του οικουμενισμου.
Οταν επεστρεψεν το 1968 εις την Κων/πολιν απο τας σπουδας, διωρισθη βοηθος σχολαρχου εις την θεολογικην σχολην Χαλκης (δια να διδαξη τουσ σπουδαστας ορθοδοξιαν, την οποιαν... του εμαθαν οι παπικοι)...
Το 1969 εχειροτονηθη εις το ναϊδριον της σχολης «ιερευς» υπο του γεροντος του, οικουμενιστου Μελιτωνος!...
Το ιδιον ετος ο «πατριαρχης» αθηναγορας τον εχειροθετησεν ιδιοχειρως εις «αρχιμανδριτην».

Ητο της απολυτου αρεσκειας του τυμπανιαιου...

Τον Ιουλιον του 1972, οταν εξελεγη «πατριαρχης» ο Δημητριος και ιδρυσεν το «ιδιαιτερον πατριαρχικον γραφειον» τον διωρισεν διευθυντην αυτου και, το επομενο ετος 1973, τον προηγαγεν εις «μητροπολιτην» Φιλαδελφειας. Απο δε του 1974, ειναι μελος της «πατριαρχικης συνοδου» εις την θεσιν του αποθανοντος «Πριγκηποννησων» Δωροθεου. Παρεμεινεν εις την θεσιν του γραφειου του «πατριαρχου» εως οτου εξελεγη «Χαλκηδονος» (τον Ιανουαριον του 1990), οποτε εγινε προεδρος της «πατριαρχικης συνοδου».

Ειναι ιδρυτικον μελος της «εταιρειας του δικαιου των ανατολικων εκκλησιων» της οποιας επι ετη διετελεσεν αντιπροεδρος.

Επισης, απο το 1975 μεχρι σημερον, ειναι μελος της επιτροπης «πιστις και ταξις» του παγκοςμιου συμβουλιου εκκλησιων (Π.Σ.Ε.), της οποιας επι οκταετιαν ηταν και αντιπροεδρος!! Ελαβεν μερος ως αντιπροσωπος του οικουμενικου «πατριαρχειου» εις τας γενικας συνελευσεις του προτεσταντικου και σιωνιστικου «παγκοσμιου συμβουλιου εκκλησιων» δ’΄ (Ουψαλα 1968), στ’΄(Βανκουβερ Καναδα 1983), και ζ’΄(Καμπερα 1991). Υπο της τελευταιας εξελεγη μελος της εκτελεστικης επιτροπης και της κεντρικης επιτροπης του Π.Σ.Ε. (βλ. «καθολικη» 29-10-1991).

Ειναι ο εμπνευστης της λεγομενης «ιερας πορειας αγαπης, ειρηνης, και ενοτητας» του «πατριαρχου» Δημητριου, οστις επεσκεφθη ολους τους εξω της εκκλησιας αιρετικους, με τους οποιους συνειλητουργησεν, συνεχοροστατησεν, συνευλογησεν και συμπροσευχηθη!...
Ειναι εταιρος της οικουμενιστικης «ακαδημιας Κρητης», και επιτιμον μελος του εν Βιεννη ιδρυματος «PRO ORIENT»!!!

Βλεπετε ποιαν ετοιμασιαν και προεργασιαν ειχον κανει δια να ετοιμασουν τον Βαρθολομαιον δια τον «πατριαρχικον¨θρονον; Παντου ειναι μελος!

Ο νεος «πατριαρχης» ανηκει και υπηρετει δυο «εκκλησιας», την ορθοδοξον και την προτεσταντικην, της οποιας... συμμετεχει και εις την διοικησιν!!...

Το δε αποκορυφωμα, η εσχατη καταπτωσις και προδοσια του νεου «προκαθημενου», ειναι οτι εδεχθη να γινη... επιτιμον μελος του προσηλυτιστικου παπικου ιδρυματος «PRO ORIENT».
Το ιδρυμα «PRO ORIENT» ιδρυθη το 1964 εις Βιεννην κατοπιν εντολης του παπα. Χρησιμευει δε, εις παν ο,τι δυναται να φερη τους ορθοδοξους εις τον παπαν!!... π.χ. συμπροσευχσς, συνεδρια, συμποσια, δωρα κ.λ.π.
Προϊσταμενος του κεντρου αυτου ειναι ο γνωστος καρδιναλιος Καινιχ, οστις εφιλοξενηθη και ετιμηθη εις αγ. Ορος, εις την μονη Σιμωνος Πετραν!...

Ειναι ή δεν ειναι ο Βαρθολομαιος προβατοσχημος λυκος;

Ομιλων την 29ην-6-1989, εντος παπικου ναου εις Βατικανον, και απευθυνομενος προς τον παπα, ο αρχηγος της αντιπροσωπειας του φαναριου κ. Βαρθολομαιος (νυν πατριαρχης Κων/πολεως) αφου ενεκωμιασεν τους πρωτεργατας του οικουμενισμου Αθηναγοραν και παπαν Παυλον στ’, ως και τους συνεχιστας του εργου αυτων, «πατριαρχην» Δημητριον και παπαν Ιωαννην – Παυλον β’΄, απεκαλεσεν τους ιερους κανονας τους χωριζοντας τους ορθοδοξους απο τους αιρετικους «τειχη του αισχουα»!!!... («επισκεψις» 15-7-1989).

Γνωςτα ειναι τα γεγονοτα που συνεβησαν μεταξυ 1ης και 20ης Φεβρουαριου 1991, κατα τας συνεδριασεις του βρωμερου Π.Σ.Ε. εις Καμπεραν της Αυστραλιςς, οπου συμμετειχεν και ο νεος «οικουμενικος πατριαρχης» Βαρθολομαιος.

Εις το συνεδριον αυτο, εκτος των 370 «χριστιανικων» ομολογιων(!!) παρεστησαν και... εβραιοι, βουδδισται, ισλαμισται, «χαρισματουχοι», εξορκισται, μαγοι κ.λ.π.!!...

Ετελειωσαν δε το συνεδριον με OULE FINALES (=εντυπωσιακο τελος)… σεξουαλικων επιθεσεων μεταξυ... συνεδρων αντιπροσωπων! (βλ. «ελληνικος κυρηκας» Αυστραλιας 8 Απριλιου 1991 και «ορθ. τυπος» 24-5-1991).

πηγή
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: