Μας δουλεύουν ψιλό γαζί ...

Κυριακή, 18 Απριλίου 2010

star
Πως να σωθεί αυτή η ρημάδα η χώρα με τόσα κομματόσκυλα να διορίζονται συνεχώς από τους "εθνάρχες σωτήρες μας"
  
Πατήστε στην εικόνα για μεγένθση

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 22-3-2010

«Πρωταθλητής των διορισμών ο πρώην πρόεδρος Δημήτρης Σιούφας. Πώς το σκάνδαλο που άρχισε με τη Ν.Δ. συνεχίζεται επί ΠΑΣΟΚ. ΔΕΝ ΟΡΡΩΔΟΥΝ ΠΡΟ ουδενός οι εθνοπατέρες μας όταν πρόκειται να βολέψουν τις κόρες, τους γιους, τους συγγενείς και τους στενούς τους συνεργάτες. Ούτε καν η οικονομική κρίση και τα μέτρα που γονατίζουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς δεν αγγίζουν το φιλότιμό τους.


Όχι απλώς με διακομματική συναίνεση διατηρούν τους 16 μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής, οι οποίοι είναι οι πιο καλοπληρωμένοι Έλληνες υπάλληλοι, αλλά ακόμη και αυτή την ώρα εξοφλούν κομματικά γραμμάτια από το παρελθόν μονιμοποιώντας ακόμα 232 άτομα.

Πρόκειται στην πλειονότητά τους για άτομα που απασχολούσαν οι βουλευτές και τα κομματικά γραφεία με καθεστώς μετακλητού υπαλλήλου, αλλά τον Ιούνιο του 2008 ο κ. Σιούφας ψήφισε διάταξη προκειμένου μετά τις εκλογές να περάσουν στο ειδικά προνομιούχο καθεστώς του υπαλλήλου της Βουλής.

Έτσι, ο αριθμός των...


υπαλλήλων της Βουλής αυξήθηκε και από 1.600 που ήταν ξεπέρασε τους 1.800, τους οποίους πληρώνει ο ελληνικός λαός σε περίοδο κρίσης. Οι περισσότεροι, μάλιστα, εξ αυτών είναι αργόμισθοι, αφού δεν υπάρχει δουλειά στη Βουλή για τόσους υπαλλήλους. Παρότι είναι υπεράριθμοι, εξακολουθούν να αμείβονται για υπερωριακή απασχόληση και να παίρνουν οδοιπορικά. Το μόνο που κατάφερε ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος ήταν να μειώσει τα επιδόματα, τις ώρες υπερωρίας και τα οδοιπορικά τους.

Πρωταθλήτρια σε αυτό το ρουσφετολογικό όργιο είναι η Ν.Δ., με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή να πρωτοστατεί. Την ώρα που ο κ. Καραμανλής κορόιδευε τον ελληνικό λαό και έλεγε ανενδοίαστα από το μπαλκόνι ότι «ο μεγάλος ασθενής είναι το Ελληνικό Δημόσιο», άνοιγε τον δρόμο για να μετατεθούν στη Βουλή οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους του Μεγάρου Μαξίμου, εν όψει της επερχόμενης εκλογικής ήττας. Μεταξύ αυτών βρίσκονται ο «κομπιουτεράς» του Μαξίμου, η ιδιαιτέρα γραμματέας του και σύζυγος του κ. Γιάννη Αγγέλου, αλλά και η ιδιαιτέρα γραμματέας του κ. Θόδωρου Ρουσόπουλου. Συνολικά ο κ. Καραμανλής, ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., φόρτωσε τη Βουλή με περισσότερα από 30 άτομα.

Περισσότερους, όμως, υπαλλήλους βόλεψαν ο πρόεδρος της Βουλής την περίοδο 2007-2009 κ. Σιούφας και ο γενικός του γραμματέας κ. Νίκος Στεφάνου. Ανερυθρίαστα, μάλιστα, βολεύτηκε και ο ίδιος ο κ. Στεφάνου. Οι διορισμοί του κ. Σιούφα δεν περιορίζονται μόνο μεταξύ των τελευταίων 232, όπου ξεπερνούν τους 30. Στα δύο χρόνια της θητείας του βόλεψε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων σε σημείο που οι συνάδελφοί του να λένε ειρωνικά ότι «τα καραγκούνικα που μιλάνε στην Καρδίτσα θα πρέπει να καθιερωθούν ως επίσημη διάλεκτος της Βουλής».

Περισσότερα από 20 άτομα έχει στον κατάλογο που δημοσιεύεται σήμερα η πρώην πρόεδρος της Βουλής επί Ν.Δ. κυρία Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον κατάλογο οι άνθρωποι του επίτιμου προέδρου της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (έτερος που πέρασε τον πολιτικό του βίο καταγγέλλοντας το Δημόσιο και διορίζοντας από την πίσω πόρτα τους δικούς του ανθρώπους). Το μερίδιό τους έχουν και όσοι διατέλεσαν αντιπρόεδροι της Βουλής. Ορισμένοι, μάλιστα, διόρισαν και τα παιδιά τους. Η κυρία Ελσα Παπαδημητρίου έβαλε την κόρη της Μικέλα. Μεγάλο αριθμό διορισμών έκανε και ο κ. Γιάννης Τραγάκης, μεταξύ των οποίων η νύφη του και αρκετοί Πειραιώτες από την εκλογική του περιφέρεια.

Διακομματικοί οι διορισμοί

Οι διορισμοί είναι διακομματικοί και στον κατάλογο ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το δικό τους μερίδιο έχουν τόσο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης όσο και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει, επίσης, τακτοποιήσει δικούς του ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και την ιδιαιτέρα γραμματέα του. Και ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέκος Αλαβάνος έβαλε κόσμο στη Βουλή, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάσης Λεβέντης έχει διορίσει μέσω του πρώην αντιπροέδρου κ. Γιάννη Δραγασάκη τον γιο του."


πηγή 
star

1 αναγνώστες άφησαν σχόλιο:

giorp είπε...

Τι να σχολιάσεις. Υπάρχει κάτι; Το απόσπασμα είναι λίγο. Ο σχολιασμός τι να κάνει;