Είναι σοβαρό ! Προσέξτε τα παιδιά σας συνέλληνες από το νέο ναρκωτικό

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

star

i-doser: Ηχητικά ναρκωτικά... το νέο trend της εποχής

Το ναρκωτικό που αναμένεται να σημαδέψει τον εικοστό πρώτο αιώνα δεν θα μπορούσε παρά να κατασκευάζεται και να διακινείται μέσω Ιντερνετ. Ο λόγος για το iDoser, τη νέα εθιστική «ουσία» που κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο και δεν λαμβάνεται με χάπια, ενέσεις ή εισπνοές, αλλά κυκλοφορεί σε ψηφιακά αρχεία, που οι χρήστες κατεβάζουν εύκολα από το Διαδίκτυο.


Δείτε το βίντεο

Η «δόση» είναι βασισμένη σε ηχητικά κύματα, τα οποία έχουν ενσωματωθεί με ειδική επεξεργασία σε κοινά μουσικά αρχεία .mp3 και πωλούνται ως αρχεία .drg. Οι χρήστες δεν έχουν παρά να τα αναζητήσουν στις εκατοντάδες ιστοσελίδες-βαποράκια, να τα κατεβάσουν στον υπολογιστή τους και με ένα ειδικό πρόγραμμα, που διατίθεται δωρεάν στο Ιντερνετ, να τα αποσυμπιέσουν, να τα ακούσουν και να φτιάξουν… κεφάλι στην κυριολεξία, αφού τα ηχητικά αυτά ναρκωτικά δρουν κατευθείαν στον εγκέφαλο.

Οπως εξηγούν οι ειδικοί, πρόκειται για συγκεκριμένα κύματα συχνότητας 3 έως 30 Hertz (τα λεγόμενα υποηχητικά κύματα) που επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις. Για παράδειγμα, τα κύματα άλφα (τα οποία κυμαίνονται από 7 έως 13 Hertz) έχουν χαλαρωτική δράση, όμως υπάρχουν και άλλα που προκαλούν αντιθέτως υπερδιέγερση και ευφορία.

Το i-doser ή αλλιώς το «χέρι του Θεού» είναι το πρώτο ψηφιακό ναρκωτικό που έχει αρχίσει να γίνεται… μόδα για τους εφήβους.

Πώς λειτουργεί;

Αμέσως μόλις οι ενδιαφερόμενοι κατεβάσουν τα ηχητικά κλιπ από τις ιστοσελίδες, σβήνουν όλα τα φώτα στο δωμάτιο, κλείνουν τα μάτια τους με μια πετσέτα ή ένα μαντήλι, βάζουν ακουστικά και συγκεντρώνονται στους ήχους.

Τα κομμάτια αυτά έχουν τη δυνατότητα να «ξυπνούν» συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου, τα οποία ενεργοποιούνται όταν γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η εμπειρία για όσους τη βιώσουν, λένε οι πληροφορίες ότι δεν είναι καθόλου διασκεδαστική, αφού οι χρήστες φωνάζουν από τον πόνο, ενώ οι περισσότεροι φαίνεται ότι έχουν παραισθήσεις.

Το ναρκωτικό αυτό έχει εμφανιστεί και στην Ελλάδα με τους εφήβους να γράφουν σε διάφορα blogs ότι το έχουν δοκιμάσει και να παροτρύνουν και άλλους να κάνουν χρήση!

Ηδη οι αρχές έχουν εντοπίσει αμέτρητες ιστοσελίδες όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν τη δόση τους. Μάλιστα, υπάρχει και ιστοσελίδα όπου παρέχονται οδηγίες χρήσης του νέου ναρκωτικού για τους αρχάριους και πωλούνται CDs με τραγούδια-«δόσεις».

Οπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις και με τα κοινά ναρκωτικά, οι πρώτες χαμηλές «δόσεις» παρέχονται δωρεάν, με στόχο την προσέλκυση νέων πελατών. Ακόμα όμως και οι πιο ισχυρές «δόσεις» προσφέρονται σε πολύ χαμηλές τιμές (περίπου 5 ευρώ το τραγούδι), παρά το γεγονός ότι μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν αμέτρητες φορές. Την ίδια στιγμή, στο YouTube μπορεί να βρει κανείς πολλά σχετικά βιντεάκια και να δει νέους να παραληρούν από ευφορία τη στιγμή που δοκιμάζουν το ναρκωτικό της ψηφιακής εποχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση των υποηχητικών κυμάτων δεν είναι κάτι καινούργιο για τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούν ως κατασταλτικά μέσα, για παράδειγμα, στις ντισκοτέκ ώστε να ηρεμούν τη νεολαία. Η χρήση τους έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και σε στρατιωτικούς χώρους. Παρ’ όλα αυτά, οι κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με τη χρήση των cyber-ναρκωτικών δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμα. Οι ειδικοί έχουν αρχίσει έρευνες σχετικά με το μέγεθος και τις επιπτώσεις του εθισμού.

Ο αριθμός των νέων στους οποίους έχει γίνει εμμονη αυτού του είδους το υποκατάστατο, αυξάνεται διαρκώς και έρχεται να προστεθεί στις τόσες “απειλές” που ταλανίζουν τη νεολαία. Ωστόσο, οι επιστήμονες “κρούουν το κώδωνα” και προειδοποιούν οτι η επίδραση τη μουσικής αυτής μπορεί ορισμένες φορές να είναι χειρότερη απο τις ναρκωτικές ουσίες, καθώς ενεργεί απ’ευθείας στον εγκέφαλο.

Πρόσφατα, Ιταλοί ερευνητές μελέτησαν και υπολόγισαν την αθροιστική επίδραση του ήχου και του ecstasy στον εγκέφαλο πειραματόζωων. «Χορηγήσαμε σε ποντίκια μία μικρή δόση ecstasy ανίκανη να προκαλέσει την παραμικρή νευρολογική επίδραση και στη συνέχεια χορηγήσαμε στα ίδια ποντίκια μία “δόση” ήχου 95 ντεσιμπέλ, τη μέγιστη που επιτρέπεται στις ντισκοτέκ. Αμέσως διαπιστώσαμε ενίσχυση της επίδρασης του ecstasy. Και όχι μόνο: όταν αυξήσαμε την αρχική δόση του ecstasy, η μετέπειτα “δόση” του ήχου προκάλεσε ενίσχυση της επίδρασης που διήρκεσε πέντε ολόκληρες ημέρες» εξήγησε ο Μικελάντζελο Ιανόνε, ερευνητής από το Ινστιτούτο Νευρολογικών Επιστημών του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών του Καταντζάρο. «Αυτό εξηγεί γιατί ορισμένα είδη ναρκωτικών, όπως για παράδειγμα το ecstasy, καταναλώνονται σε ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες σε περιστάσεις όπως ρέιβ-πάρτι, όπου προφανώς η μουσική ενισχύει την επίδρασή τους».

πηγή
star

4 αναγνώστες άφησαν σχόλιο:

ΔΗΜΗΤΡΑ είπε...

Συγκλονιστικό!!! Δεν ξέρεις από που να φυλαχτείς. Τι να πω έμεινα άφωνη.
:(

Μακεδόνας είπε...

Γειά σου φίλη Δήμητρα. Την καλημέρα μου και στο σύζυγο και φιλάκια στη μικρή σου κορούλα .

Κάθε μέρα και κάτι άλλο βγαίνει στην φόρα . Μας θέλουν άβουλα και ά-λογα όντα , υποχείρια στις ορέξεις τους .

Από κοντά τα παιδιά σας ... έλεγχο για το κάθε τι ...

Ανώνυμος είπε...

συγνωμη αλλα λετε ΨΕΜΑΤΑ. Το δοκιμασα και δεν μου εκανε τιποτα. Να μην ξεχασω οτι αργησατε να βγαλετε το θεμα κανα χρονο+...

Μακεδόνας είπε...

Ευχομαι να μην σου βγει σε κακό ανώνυμε φίλε μου . Εγώ δεν έχω λόγους να πω ψέματα ... δεν έχω δοκιμάσει κανένα ναρκωτικό στην ζωή μου και ούτε προκειτε να δοκιμάσω ... προφανώς κάτι έκανες λάθος , αλλά μην 5το συνεχίζεις εκτός κι άν είσαι εθισμένος σε άλλα και πας να τη βγάλεις "τζαπαντάν" ... μείνε μακρια φίλε ... το άν άργησα ή όχι μικρή σημασία έχει ...