Οι γαρ μη οργιζόμενοι , εφ οις δει , ηλίθιοι δοκούσοι είναι .

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

star



Ο τίτλος είναι απ΄τον Αριστοτέλη και  σημαίνει  : όσοι δεν οργίζονται , με όσα πρέπει , είναι ηλίθιοι .
 Βιώνουμε στις μέρες μας τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία της ανθρωπότητας . Το οικονομικό μοντέλο όπου έχουν ενταχθεί όλα τα κράτη του κόσμου έχει αποτύχει παταγωδώς .Όλα τα κράτη , άλλο λίγο άλλο πολύ χρωστάνε σε κάποιους  διεθνείς απατεώνες , σ΄αυτούς που εφηύραν δηλαδή αυτό το οικονομοτεχνικό μοντέλο ... τους παγκόσμιους αλήτες ... τους Εβραίους Ροκφέλερ , Ρότθσιλτ κλπ .

Δεν μπορεί οι μεγαλύτεροι οικονομικοί κολοσσοί , σε επίπεδο κράτους ,όπως η Αμερική , η Γερμανία , η Ιαπωνία , η Αγγλία , ο Καναδάς να είναι καταχρεωμένοι και να μιλάμε για επιτυχημένο οικονομικό μοντέλο ! (τα πέντε αυτά κράτη χρωστάνε τόσα , όσα όλος ο υπόλοιπος κόσμος μαζί).
Τρία τινά συμβαίνουν :


α) ή είναι δομημένο έτσι το οικονομικό  μοντέλο ώστε να αποτύχει
β) ή είναι απατεώνες και κλέφτες όλοι οι πολιτικοί
γ) ή είναι ανίκανοι όλοι οι πολιτικοί

Το συμπέρασμα σε κάθε περίπτωση είναι πως το οικονομικό αυτό μοντέλο είναι απολύτως αποτυχημένο , και εξηγώ . 
Στην α) περίπτωση αν είναι δομημένο έτσι το οικονομικό  μοντέλο ώστε να αποτύχουν τα κράτη να έχουν ισοσκελισμένους ισολογισμούς  ώστε να αναγκασθούν να συρθούν σε εξωτερικό δανεισμό , αλλά να έχει επιτύχει να γεμίσει τα ταμεία των διεθνών τοκογλύφων που αναφέραμε παραπάνω ,τότε ασφαλώς θεωρείτε αποτυχημένο μοντέλο .
Στην β) περίπτωση  θεωρείτε αποτυχημένο διότι δεν παρέχει δικλίδες ασφαλείας τέτοιες που θα εμπόδιζαν τους απατεώνες και κλέφτες πολιτικούς να καταχραστούν δημόσιο χρήμα και στην 
γ) περίπτωση ισχύει το ίδιο . Πως δηλαδή ένα επιτυχημένο οικονομικό σύστημα ελέγχετε από ανίκανους ... δεν γίνεται ... το ίδιο το σύστημα έπρεπε να τους πετάει έξω ! 
Άρα μιλάμε για ένα απολύτως ,αποδεδειγμένο με μαθηματική ακρίβεια , αποτυχημένο οικονομικό μοντέλο το οποίο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των παγκόσμιων αλητήριων που παρασιτοβιούν εις βάρος  όλης της ανθρωπότητας  .

Είναι αδιανόητο ένα κυρίαρχο κράτος να δανείζεται χρήματα για να λειτουργήσουν οι δομές του (νοσοκομεία , σχολεία , πυροσβεστική ,αστυνομία , ασφαλιστικοί φορείς κλπ ) .
Είναι αδιανόητο ένα κυρίαρχο κράτος να δανείζεται χρήματα που "τύπωσαν" άλλα κράτη (ή ο Ρόθτσιλτ με την παρέα του )  και να μην μπορεί να τυπώσει το ίδιο νόμισμα για να βγεί από τα αδιέξοδα .
Είναι αδιανόητο να υποφέρει ολόκληρη η ανθρωπότητα για την απληστία των μυσαρών διεθνών απατεώνων .
Είναι αδιανόητο μετά από 35 - 40 χρόνια εργασίας να μην μπορείς να ζήσεις αξιοπρεπώς τα λίγα χρόνια που σου απέμειναν. 
Είναι αδιανόητο μετά από 35 - 40 χρόνια σκληρής εργασίας να κινδυνεύεις να χάσεις το βιός σου από τις δάνειες τράπεζες .
Είναι αδιανόητο να σταματήσεις το παιδί σου απ΄τις σπουδές του επειδή όλοι οι πολιτικοί είναι υπηρέτες του σάπιου συστήματος το οποίο σου στέρησε την δυνατότητα να εργαστείς για να εξασφαλίσεις τα έξοδά του.
Είναι αδιανόητο ρε αλήτες να μην οργιστούμε διότι όλοι εσείς οι πολιτικάντηδες μπήκατε ξυπόλυτοι στην πολιτική και τώρα δεν ξέρετε τι έχετε.

Ναι ρε υποτακτικοί των Εβραίων ... είμαστε πολύ οργισμένοι γιατί το σινάφι σας από περήφανους Έλληνες μας καταντήσατε επαίτες ρωμιούς ...

 Όμως ....



===============================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .
star

1 αναγνώστες άφησαν σχόλιο:

Mona Trixa είπε...

Το β) συμβαίνει σίγουρα. Το α) θα το παράλλαζα ελαφρά με "Είναι δομημένο ώστε να αναδιανέμει συνεχώς τον πλούτο προς τα πάνω, και πλείστες πολιτικο-οικονομικές δικλείδες ασφαλείας το κρατούν συνεχώς ένα-δυο κλικ πριν την κατάρρευση". Θα έλεγα πως την τρέχουσα περίδο έχουμε πέσει κάτω και από το ένα κλικ. Όσον αφορά το γ) δεν ξέρω, φαντάζομαι πως υπάρχουν και ηλίθιοι και έξυπνοι και πονηροί, όπως και σε όλα τα άλλα επαγγέλματα.

Χρειάζεται να καταρρεύσει αυτό το σύστημα, αλλιώς δεν πρόκειται να αντικατασταθεί με κάποιο άλλο πιο βιώσιμο. Αλλά να καταρρεύσει παγκόσμια, όχι σε μεμονωμένες χώρες. Εναλλακτικές προτάσεις υπάρχουν, αλλά δεν πιστεύω πως οποιασδήποτε μορφής μονεταριστικό σύστημα μπορεί να καταστεί μακροπρόθεσμα βιώσιμο και δίκαιο.

Ποτέ πραγματικά δεν δούλεψε δίκαια αυτό το σύστημα, και εννοώ ακόμη και την περίοδο που κόπηκαν τα πρώτα νομίσματα. Και τότε καπιταλισμός υπήρχε αλλά σε πιο soft μορφή. Οι πλούσιοι πάντα μπορούσαν να αγοράσουν περισσότερη ελευθερία, οι φτωχοί λιγότερη και οι σκλάβοι δεν είχαν την παραμικρή περιουσία, γιατί ήταν οι ίδιοι περιουσία.

Ασφαλώς δεν υπονοώ...κομουνισμό. Δοκιμάστηκε και απέτυχε αυτό, τέλος. Ούτε και Κεϊνσιανισμό, που απλώς δίνει περισσότερη δύναμη και έλεγχο της αγοράς στο κράτος, συνήθως συνοδεύεται από πολύ μεγάλο δημόσιο τομέα κλπ (βλ. Ανδρέα Παπανδρέου..).
Αναφέρομαι στην "οικονομία βάσει πόρων" (Resource Based Economy), που βγάζει το χρήμα, αυτόν τον παρωχημένο μεσάζοντα, από την μέση.

Για περισσότερα αν θέλετε διαβάστε το κείμενο
εδώ :
http://www.thevenusproject.com/en/a-new-social-design/resource-based-economy