Αυτόν τον άνθρωπο τον κάνατε "άγιο" ,με εκκλησία στο όνομά του και του απονέμεται τιμές . ΕΥΓΕ !

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

star


Προσέξτε μιά ιστορία ...

Παλαιά Διαθήκη , Δ’ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ , Β’
23 : καὶ ἀνέβη ἐκεῖθεν εἰς Βαιθήλ· καὶ ἀναβαίνοντος αὐτοῦ ἐν τῇ ὁδῷ καὶ παιδάρια μικρὰ ἐξῆλθον ἐκ τῆς πόλεως καὶ κατέπαιζον αὐτοῦ καὶ εἶπον αὐτῷ· ἀνάβαινε, φαλακρέ, ἀνάβαινε.
24 : καὶ ἐξένευσεν ὀπίσω αὐτῶν καὶ εἶδεν αὐτά, καὶ κατηράσατο αὐτοῖς ἐν ὀνόματι Κυρίου· καὶ ἰδοὺ ἐξῆλθον δύο ἄρκοι ἐκ τοῦ δρυμοῦ καὶ ἀνέρρηξαν ἀπ᾿ αὐτῶν τεσσαράκοντα καὶ δύο παῖδας.

Και στα νεοελληνικά :
23 . Ο Ελισαίος ανεχώρησεν από την Ιεριχώ προς την Βαιθήλ. Ενώ δε ανέβαινεν αυτός τον δρόμον του, εβγήκαν μικρά παιδιά από την πόλιν και τον ενέπαιζαν λέγοντα· “ανάβαινε, φαλακρέ, ανάβαινε”.
24 . Εγύρισεν οπίσω προς αυτά ο Ελισαίος, τα είδε και τα κατηράσθη εν ονόματι του Κυρίου· και ιδού εβγήκαν δύο άρκτοι από το δάσος και κατεσπάραξαν τεσσαράκοντα δύο (42) παιδιά από αυτά.



Το καταλάβατε ; Επειδή τον είπαν τα παιδάκια "φαλακρέ" τα καταράστηκε -ως εκπρόσωπος του θεού - και ο θεός εισάκουσε τις κατάρες του και έστειλε δύο αρκούδες και κατασπάραξαν 42 παιδιά !!!
Αναρωτιέται κανείς εύλογα ... ντρεπόταν που ήταν φαλακρός ; Γιατί ; Δεν ήταν "θεού θέλημα" ; Και άντε δεν το ήξερε αυτό ... ο θεός γιατί το έκανε ; Έδωσε βαρύτητα και φταίξιμο στα λόγια μικρών παιδιών , αντί να πετάξει κανέναν κεραυνό στη φαλάκρα του κομπλεξικού Ελισαίου ....

Οι δικαιολογία λοιπόν από φορείς της χριστιανοσύνης κι απ΄την εκκλησία (υποθέτω) είναι πως :
οι νεαροί δεν θανατώθηκαν από τον προφήτη Ελισαίο. Αυτός τους καταράστηκε «εν ονόματι Κυρίου»: ούτε τους σκότωσε με τα χέρια του ούτε ευχήθηκε να τους φάνε αρκούδες. Τι θα πάθαιναν αυτοί μετά την κατάρα του, ούτε το γνώριζε ο Ελισαίος ούτε το προέβλεψε. Δεν είπε π.χ. «είθε να σας φάνε αρκούδες»! Ούτε είπε «είθε να πεθάνετε». Επετράπη από τον Θεό να θανατωθούν από αρκούδες, γιατί στο πρόσωπό του έβριζαν τον ίδιο το Θεό. Διότι, ήξεραν οι νέοι αυτοί ποιος είναι ο Ελισαίος και τι είναι. Δεν τον έβρισαν για πλάκα, όπως θα έβριζαν έναν οποιονδήποτε ζητιάνο ή έναν τυχαίο ανάπηρο. Τον έβρισαν, κοροϊδεύοντας τη φαλάκρα του, επειδή ήταν προφήτης του Θεού.

 Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει η λέξη «κατάρα» για το Χριστιανισμό (διότι όντας αρχαία λέξη, συγχέεται το προχριστιανικό με το χριστιανικό νόημά της). «Κατάρα» σημαίνει την άρση της προστασίας του Θεού από τον «καταραμένο», και την άφεσή του στο έλεος των καταστροφικών (των σατανικών ή των άψυχων στοιχείων της φύσεως) δυνάμεων. Δεν σημαίνει, ότι ο Θεός κάνει κακό σε κάποιον. Σημαίνει ότι τον εγκαταλείπει, αφού αυτός έπαψε να ζει σύμφωνα με το θέλημά του κι έπαψε οριστικά να θέλει να διατηρεί σχέση με το Θεό. Εφόσον, όμως, κάποιος εγκαταλείπεται αυτόνομος, από την πηγή της Ζωής, την ίδια τη Ζωή, το Θεό, τότε πέφτει (εθελούσια, ας μη το ξεχνάμε) στα χέρια των φθοροποιών δυνάμεων. Τι έκαναν, λοιπόν, αυτοί οι χλευαστές του Ελισαίου; Κορόιδεψαν τον φορέα του Αγίου Πνεύματος, ουσιαστικά. Ο Θεός ήρε το δώρο της προστασίας Του από κάποιους που δεν το άξιζαν (και δεν το άξιζαν, επειδή ειρωνεύτηκαν αυτόν δια του οποίου μιλά ο Θεός). Δικό του δώρο είναι, άλλωστε, το οποίο δίνει σ’ εκείνους που τον εκτιμούν και το παίρνει από εκείνους που αμετάκλητα κι οριστικά τον απορρίπτουν. Ούτε να τους σκοτώσει ζήτησε από το Θεό ο Ελισαίος ούτε διέταξε την αρκούδα να τους φάει. Οι ίδιοι, ουσιαστικά, καταράστηκαν τον εαυτό τους, ειρωνευόμενοι το Θεό κι έτσι διακόπτοντας τη σχέση τους μαζί του. Άλλωστε ο Θεός είχε προειδοποιήσει τον καθένα, ακόμη και τους Ισραηλίτες.

 Τι γελοίο να προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα !!!

Κάποιος άλλος μου έγραψε πως : ο θεός  στην ανθρώπινη αγανάκτηση του προφήτη Ελισαίου κλίνει «ους ευήκοον» δηλώνοντας ΠΑΡΟΝ και πατάσσοντας την ασέβεια των μειρακίων, την οποία και θεωρεί εξίσου προσβολή στο Πρόσωπό Του.

Δεν είναι δυνατόν είπα !!! Δεν πιστεύω στα μάτια μου! Των μειρακίων ; Ντρεπόταν να γράψει των παιδιών !
Άκουσον άκουσον, επειδή τα παιδιά τον είπαν "φαλακρό" επικαλέσθηκε τον ύψιστο να τα τιμωρήσει !!! Και ω ,θεία δίκη ...εισακούσθηκε, και ω θεία δίκη ,επιλήφθηκε ο ύψιστος ,και ω θεία δίκη ,τιμώρησε ο ύψιστος τα παιδιά για το "θανάσιμο" αμάρτημα τους ,κόβοντας το νήμα της ζωής τους ... ο ύψιστος ...

Τα πιστεύεις αυτά που λες, του είπα ,  ή φοβάσαι την οργή του υψίστου ,διδαχθείς από το περιστατικό αυτό ! Ήθελα να΄ξερα επίσης ,όταν τα "θηρία" κατασπάραξαν τα παιδιά ,ο Ελισαίος ... χαιρότανε ; Αυτόν τον άνθρωπο τον κάνατε "άγιο" ,με εκκλησία στο όνομα του και του απονέμεται τιμές και τον γιορτάζετε καθε 14 Ιουνη . ΕΥΓΕ !

Και λίγο ιστορία : Όταν γεννήθηκε ο "άγιος" αυτός (συμφωνα με το συναξαρι του) ενας ιερεας ειπε "Σήμερα γεννήθηκε προφήτης στην Ιερουσαλήμ,που θα συντρίψει τα γλυπτά και τα χωνευτά αγάλματα της ειδωλολατρείας .
Και τα καταφέρανε !!! 

ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ !



===============================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .
star

1 αναγνώστες άφησαν σχόλιο:

Πλάτων Πισατίδης είπε...

Και η επαλήθευση της καταγωγής του χριστιανισμού είναι η αγιοποίηση όλων των εβραίων "προφητών"!Των...προ χριστού χριστιανών!Όπως και των εφτά Μακκαβαίων των ηρώων τους,που τους έκαναν αγίους επειδή σκότωσαν τους Έλληνες...