Και άλλοι σωτήρες θέλουν να μας σώσουν και εμείς λέμε όχι ? ... Venus Project

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

star

Από την επίσημη ιστοσελίδα τους στην Ελλάδα :

 Το Venus Project παρουσιάζει μια τολμηρή, νέα κατεύθυνση για την ανθρωπότητα η οποία δεν συνεπάγεται με τίποτα λιγότερο από το συνολικό επανασχεδιασμό του πολιτισμού μας.
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σήμερα που ασχολούνται με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη κοινωνία μας: την ανεργία, το βίαιο έγκλημα, την αντικατάσταση των ανθρώπων από την τεχνολογία, τον υπερπληθυσμό και τη μείωση των οικοσυστημάτων της Γης.
Όπως θα δείτε, το Venus Project είναι αφιερωμένο στην αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων αυτών με την ενεργή εμπλοκή στην έρευνα, την ανάπτυξη και την εφαρμογή των εφαρμόσιμων λύσεων.
Μέσα από τη χρήση καινοτόμων προσεγγίσεων για την κοινωνική ευαισθητοποίηση, εκπαιδευτικά κίνητρα, καθώς και τη συνεπή εφαρμογή των βέλτιστων που η επιστήμη και η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει άμεσα στο κοινωνικό σύστημα, το Venus Project προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την κοινωνική ποιοτική αποκατάσταση στην οποία τα ανθρώπινα όντα, η τεχνολογίας, και η φύση θα είναι σε θέση να συνυπάρχουν σε μια μακροπρόθεσμη, βιώσιμη κατάσταση δυναμικής ισορροπίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα του
Venus Project
http://www.thevenusproject.com
Πρέπει να παραδεχτούμε όμως οτι τα σχέδιά τους είναι φοβερά !!!
























===============================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .
star

2 αναγνώστες άφησαν σχόλιο:

Sharpedon είπε...

Με πρόλαβες, ψηνόμουν να γράψω κάποια στιγμή για αυτό - αν και διαφωνώ με το tag Ουτοπία:)
Ο Zac Fresco, ο βασικός εμπνευστής του Venus Project μαζί με την συνεργάτιδά του Roxanne Meadows έχουν στα σκαριά μία κινηματογραφική, ομώνυμη ταινία.

Καλά τα 3 Zeitgeist (τα 2 και 3 μάλλον, το 1ο βασικά δεν έχει σχέση), αλλά πλέον θέλουν να μάθει περισσότερος κόσμος για το όραμά τoυς και για τον πυρήνα του Venus Project, την οικονομία βασισμένη στους πόρους*.

Οπότε αντί να γυρίσουν ένα ακόμη βασικά δικτυακό Zeitgeist 4 σκέφτηκαν για μια κινηματογραφική, υψηλότερου προϋπολογισμού ταινία. Το σενάριο είναι σχεδόν έτοιμο, η περισσότερη δουλειά (και τα $) είναι για τις εκατοντάδες rendering ώρες που χρειάζονται για τα ρεαλιστικά εφέ.

Δεν ξέρω όμως αν προλάβει να δει ο Fresco αυτή την ταινία, αφού ο άνθρωπος κοντεύει να πατήσει τα 100...

*Αυτή είναι η καρδιά του Venus και του κάθε Venus, μία αλλαγή οικονομικού μοντέλου από μονεταριστικό σε "βασισμένο σε πόρους". Δίχως αυτή την αλλαγή δεν πρόκειται ποτέ να δούμε αυτά τα σχέδια να υλοποιούνται αφού το πιθανότερο είναι είτε να αυτοκαταστραφούμε είτε να μας επιβάλλουν κανένα οργουελικό ολοκληρωτικό καθεστώς με όχι έναν αλλά...δεκάδες Μεγάλους Αδερφούς :S

***ΜΑΚΕΔΩΝ*** είπε...

Εμένα πάλι φίλε μου με μοιάζει με ουτοπία ... αφ΄ενός μεν διότι θα πρέπει να αλλάξει άρδην όλος ο κόσμος (κοινωνικα, πολιτιτικά,ιδεολογικά κλπ) και αφ΄ετέρου διότι θεωρώ πως το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κατεστημένο δεν θα επιτρέψει την ανάπτυξη τέτοιων ιδεών αν δεν καταφέρει πρώτα να οικιοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος της ιδέας αυτής . Και αν τελικά το καταφέρει το όλο project θα έχει αποκλείνη της αρχικής του πορείας-μορφής-ιδέας . Θα αλλάξει ενδυμασία δηλαδή το σημερινό "καθεστώς" με το αυριανό .
Γι΄αυτό και το θεωρώ ουτοπία ... ίσως να κάνω λάθος ...