Η αγάμητη (Μέρκελ) απειλεί την Ελλάδα : Θα σας πετάξουμε έξω από την ΕΕ αν διεξάγαγετε δημοψήφισμα

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

star

Η Ελλάδα απειλείται με απέλαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τουλάχιστον μια δεκαετία, αν τολμήσει να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα για το ενιαίο νόμισμα συμφωνία διάσωσης 

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απείλησε τους Έλληνες όχι μόνο με ένα τέλος στα μετρητά διάσωσης και την αποβολή της από το ενιαίο νόμισμα, αλλά και την απομάκρυνσή της από την ΕΕ για τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Ο Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται να ζητήσει από τον ελληνικό λαό  τη γνώμη του με  δημοψήφισμα .
 
Η Γερμανία και η Γαλλία, φοβούμενη το ενιαίο νόμισμα θα μπορούσε να καταρρεύσει, αν οι Έλληνες ψήφισαν «όχι»,  απείλησε να διακόψει την παροχή μετρητων στην Αθήνα μέχρι την ψηφοφορία.

Επέμειναν επίσης, κάθε δημοψήφισμα πρέπει να είναι σχετικό με τη μελλοντική παραμονή της χώρας στη ΕΕ και την ευρωζώνη , αντί για μια πιο στενή ερώτηση σχετικά με πιό έντονα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας, ώστε να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες του «ναι».

Και καθώς η ημέρα πήροχωρούσε γ, οι απειλές τους κλιμακώθηκαν , με αποκορύφωμα την πρόταση-προειδοποίηση ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει μόνο να φύγει απ΄ το ευρώ και να επαναφέρει τη δραχμή (αν δεν υποστήριζε τη συμφωνία διάσωσης) , αλλά και πως θα δει την πόρτα της  εξόδου απ΄την Ευρωπαϊκή Ένωση.

περισσότερα : Dailymail
========================================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .
star

1 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: