Να τεθεί ανώτερο ύψος πλουτισμού φυσικών προσώπων και εταιρειών .

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

star

Έχει δύο χρόνια λοιπόν που η ανθρωπότητα δέχεται την αήθη επίθεση καιροσκόπων -  κερδοσκόπων που στον βωμό του χρήματος θυσιάζουν εκατομμύρια ζωές . Κυριολεκτικά θυσιάζουν ... ενάμιση εκατομμύριο κόσμος σκοτώθηκε στον Ιράκ και στο Αφγανιστάν τα τελευταία χρόνια . Όμως αυτό δεν είναι "σημείο" των καιρών . Από την αρχαιότητα ακόμη συμβαίνει αυτό με διάφορες συμμορίες   ή κάστες ή φυλές ή έθνη ολόκληρα ... βλέπετε η δύναμη της εξουσίας ανέκαθεν γοήτευε τον άνθρωπο . Γοήτευε από την μία αλλά  παραμέριζε την ηθική από την άλλη  ποδοπατώντας την αξιοπρέπεια του συνανθρώπου του. Και όλα αυτά για το χρήμα , για την εξουσία , για την δύναμη . Χειρότεροι απ΄τα ζώα . Τα ζώα τρώνε το ένα το άλλο αλλά το κάνουν μόνο και μόνο για να επιβιώσουν . Αυτός είναι ο νόμος τους ... η φυσική νομοτέλεια . Σε αντίθεση η ανθρώπινη φυλή έχει δεκάδες χιλιάδες νόμους ,αποφάσεις , διατάγματα και δεν συμμαζεύεται .

Γιατί ;
Μα γιατί δεν λειτουργεί με βάση το ένστικτό του αλλά τα πάθη του και τις ανώμαλες ορέξεις του . Ειδικότερα στις μέρες μας με την πλύση εγκεφάλου που δεχόμαστε από τα ΜΜΕ , ιδιαίτερα οι νέοι μας , αποτελούν στόχο  ως πιο επιρρεπείς "ευπαθείς" ομάδες . Κάθε τι που συμβαίνει στις μέρες μας αποσκοπεί στην αποκόμιση κέρδους με ότι αυτό συνεπάγεται .

Επί παραδείγματι  ποιος δεν θα ήθελε να ζει μέσα στην χλιδή , με βίλες , με αμαξάρες , με χρήμα , με  σεξ κλπ κλπ ; Φαντάζομαι όλοι ! Όλοι , αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν ! Είναι όμως δυνατόν  να συνεννοηθούμε ώστε να απολαύσουμε τα αγαθά τις ζωής , στο μέτρο του δυνατού , χωρίς υπερβολές ;    Ασφαλώς και είναι ! Αρκεί να γίνει συνείδηση σ΄όλους μας ... αρκεί να υπάρξει παιδεία γύρω απ΄αυτό το ζωτικής σημασίας για την ανθρωπότητα θέμα .

Τι σημαίνει αυτό ;

Θέλει κουβέντα . Σήμερα το 35-40% της ανθρωπότητας ζει κάτω απ΄το όριο της φτώχειας ! Αυτό σημαίνει πως 2,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι   ζούνε με λιγότερο από ένα δολάριο την μέρα ... Δέκα εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο στον κόσμο ... Μία Ελλάδα κάθε χρόνο ! Απαράδεκτο ! Κάποιοι όμως πλουτίζουν απ΄τον θάνατο τους .

Πρέπει να δοθεί ένα τέρμα σ΄αυτό  . Η λύση κατά την ταπεινή μου άποψη είναι μία και πρέπει να ξεκινήσει απ΄τις ανεπτυγμένες χώρες ...  πρέπει να τεθεί ανώτερο ύψος πλουτισμού φυσικών προσώπων και εταιρειών .

 Άλλη μια φορά : ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΥΨΟΣ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΩΝ .

Δεν είμαι κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας . Απεναντίας είμαι υπέρ της επιχειρηματικότητας του ιδιωτικού τομέα , αλλά θα πρέπει να τεθούν κάποια όρια . Εφ΄ όσον το υψηλότερο αγαθό του ανθρώπου , η ζωή του , δίδετε βορά στον βωμό του χρήματος , είναι αυτονόητο πως πρέπει να σταματήσει ο παραλογισμός αυτός .

Το εγχείρημα θα  πρέπει να ξεκινήσει απ΄τα σχολεία και μέσω των σχολείων να μπει σε κάθε σπίτι , να ριζώσει σαν ιδέα ,να καλλιεργηθεί σαν στόχος . Δεν είναι απλό . Χρειάζεται χρόνος ... τουλάχιστον δέκα με δεκαπέντε χρόνια .
Πρέπει να πάψουμε να επιζητούμε το βόλεμά μας αλλά να παλεύουμε για το γενικότερο καλό .

Άλλη απαραίτητη παράμετρος είναι να σταματήσει η άκρατη αυτοματοποίηση (ρομποτοποίηση) της εργασίας . Θα μπουν κάποιοι περιορισμοί . Δεν μπορεί να πεθαίνουν άνθρωποι και "εργάζονται" μηχανές !

Δεν ξέρω πόσο χρήμα έχει ο πλανήτης και δεν με νοιάζει . Αλλά αυτό δεν ανήκει σ΄αυτούς που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το απόκτησαν . Θα πρέπει να γίνει ανακατανομή του πλούτου σε συνάρτηση με την ανάπτυξη .  Η εργασία θα πρέπει να αμείβεται το ίδιο σ΄όλον τον κόσμο (στο πλαίσιο αυτό ίσως θα πρέπει να δούμε και το ενδεχόμενο ενός παγκόσμιου νομίσματος)

Γνωρίζουμε όλοι πως κάθε κράτος , άλλο λίγο άλλο πολύ , χρωστάει χρήματα . Αυτό σημαίνει πως το οικονομοτεχνικό μοντέλο είναι δομημένο έτσι , ώστε να οδηγεί σ΄αυτό το αποτέλεσμα .Δεν μπορεί οι μεγαλύτεροι οικονομικοί κολοσσοί , σε επίπεδο κράτους ,όπως η Αμερική , η Γερμανία , η Ιαπωνία , η Αγγλία , ο Καναδάς να είναι καταχρεωμένοι και να μιλάμε για επιτυχημένο οικονομικό μοντέλο !
Τρία τινά συμβαίνουν :
α) ή είναι δομημένο έτσι το οικονομικό  μοντέλο ώστε να αποτύχει
β) ή είναι απατεώνες , κλέφτες και ανίκανοι όλοι οι πολιτικοί
γ) ή είναι συνδυασμός των ανωτέρω
Το συμπέρασμα σε κάθε περίπτωση είναι πως το οικονομικό αυτό μοντέλο είναι απολύτως αποτυχημένο και πρέπει να αλλάξει .

Η ανθρωπότητα πρέπει να επιβιώσει έχοντας ως γνώμονα την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

Νομίζω πως στην βάση των ανωτέρω μπορεί να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος.

star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: