Για όσους σκέφτονται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ...

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

star

Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας 
Αντιγράφουμε αυτολεξεί την ανακοίνωση του τουρκόφιλου ΣΥΡΙΖΑ από το επίσημο site του κόμματος: 

Ανακοίνωση Επιτροπής Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την οριστική απόρριψη από τον Αρειο Πάγο αίτησης για νόμιμη αναγνώριση σωματείου της Ξάνθης κατά παράβαση ρητής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

 Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει με ανησυχία το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για την αναγνώριση της ως νόμιμου σωματείου παρά την δικαίωσή της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται άδικα και παράλογα η παραβίαση του στοιχειώδους συλλογικού δικαιώματος ελεύθερης ίδρυσης συλλόγων που προστατεύεται ρητά τόσο από το Σύνταγμα της Ελλάδας όσο και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. 

Μάλιστα, είναι λυπηρό από τη σκοπιά της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι η αίτηση απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν είναι δεσμευτικές!! 
Όμως αυτή καθαυτή η άρνηση εφαρμογής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστά από μόνη της νέα παραβίαση της ΕΣΔΑ, δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 46 της Σύμβασης, τα συμβαλλόμενα κράτη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να συμμορφώνονται προς τις οριστικές αποφάσεις του Δικαστηρίου επί των διαφορών στις οποίες είναι διάδικοι. 

 Κατά συνέπεια, η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ελληνική Πολιτεία να πράξει τα δέοντα ώστε οι συμπολίτες μας της μειονότητας της Θράκης να μπορούν να απολαμβάνουν ισότιμα τα δικαιώματα που τους κατοχυρώνει το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση.

To Γραφείο Τύπου 

Δείτε το και μόνοι σας εδώ ΣΥΡΙΖΑ 

Το είδαμε : πηγή
star

1 αναγνώστες άφησαν σχόλιο:

Korios είπε...

Τουρκική(και όχι μουσουλμανική)Ένωση Ξάνθης;

Υπό κανονικές συνθήκες θα υποστήριζα τον Σύριζα και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αλλά η σχέση μας με την Τουρκία είναι ειδική, όχι κανονική. Αν δεν υπάρχει αντίστοιχη αναγνωρισμένη Ελληνική Ένωση στην Τουρκία (και εξόσων ξέρω δεν υπάρχει) δεν είναι δυνατόν να ζητείται αντίστοιχη Τουρκική εδώ, γιατί παραβιάζει την αρχή της αμοιβαιότητας.

Ούτε ως "κίνηση καλής θέλησης" μπορεί να το δει κανείς, ώστε να προβούν σε αντίστοιχη υποχώρηση οι Τούρκοι. Οι αμοιβαίες υποχωρήσεις γίνονται κατόπιν υπογραφής επίσημων συμφωνιών με διαιτησία τρίτης ουδέτερης χώρας. Όχι βασιζόμενοι στην καλή θέληση της γείτονος, ώστε να... φιλοτιμηθούν και αυτοί να ανοίξουν π.χ. καμία Χάλκη!!! Αν αυτό είναι το πολιτικό κίνητρο πίσω από την κίνηση αυτή του Σύριζα δηλώνω απολύτως απογοητευμένος. Γιατί δεν κατέχουν γρι από γεωπολιτική και συγκεκριμένα Τουρκική πολιτική...