Τι θα ψηφίσουν τα λαμόγια (Όλα τα κείμενα)

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

star

Τι θα ψηφίσει η Βουλή για PSI και περικοπές [όλα τα κείμενα]

ΟΛΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΩΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ
Με κατεπείγουσες διαδικασίες, έως την Τετάρτη 29η Φεβρουαρίου θα κληθεί η Βουλή να ψηφίσει τη συμφωνία του Eurogroup για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση καθώς και τον πρώτο εφαρμοστικό νόμο που προκύπτει από αυτήν για τις περικοπές μισθών και συντάξεων ώστε να εξοικονομηθούν τα 425 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται στο νέο Μνημόνιο.

Χθες τα μεσάνυκτα, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού...
Συμβουλίου κατατέθηκαν τα σχετικά κείμενα.

Ειδικότερα, κατατέθηκαν: Το σχέδιο νόμου για το PSI, η αιτιολογική του έκθεση, η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου που το συνοδεύει, ηΕιδική έκθεση και η έκθεση Συνεπειών.

Επίσης, το νομοσχέδιο για την περικοπή μισθών και συντάξεων, η αιτιολογική του έκθεση, η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, η έκθεση Συνεπειών, τα πρακτικά του Ελεγκτικού Συνεδρίου και οιτροποποιούμενες διατάξεις.

Το μεν πρώτο νομοσχέδιο θα ψηφιστεί αύριο Πέμπτη και το δεύτερο την επόμενη Τρίτη.
Στόχος είναι, όπως επισήμανε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος να αποτελούν νόμο του κράτους κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Το χρονοδιάγραμμα για το PSI
Επίσης, έως αύριο θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομικό πλαίσιο που θα περιλαμβάνει τις Ρήτρες Συλλογικής Δράσης (CACs) για την ανταλλαγή των ομολόγων και την Παρασκευή θα γίνει η δημόσια προσφορά για την ανταλλαγή των ομολόγων.
Στις 9 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η συμμετοχή στη δημόσια προσφορά και θα εξετασθεί αν είναι ικανοποιητική και αν θα ενεργοποιηθούν τα CACs που θα έχουν ήδη νομοθετηθεί και θα αφορούν ποσοστό συμμετοχής των δύο τρίτων (66,6%).

Στις 12 Μαρτίου έχει προγραμματισθεί η ανταλλαγή των ομολόγων.
Από iefimerida
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: