Σάλτα και γαμήσου μαλάκα Μέργο

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

star


Ρίχνουν τον κατώτατο μισθό κάτω από τα 586 ευρώ!
Προς νέα μείωση του κατώτατου μισθού κατόπιν της δήλωσης του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου, που θεωρεί ... υπερβολικά τα 586 ευρώ του βασικού μισθού ή τα 511 για τους νέους κάτω των 25 ετών.

Ο  Μέργος συγκεκριμένα ανέφερε πως «το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα», αλλά υπογράμμισε ότι «ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα και αυτό πρέπει να το προσέξουμε για την ανάπτυξη».


Δήλωση Μέργου από allthewebnews
Το ίδιο ακριβώς επιχείρημα περιελάμβανε και στην έκθεσή της η Τρόικα, πριν την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου.

Έτσι, άλλο ένα μέλος του οικονομικού επιτελείου, μετά τον Βρούτση, που «άνοιξε» τη συζήτηση για περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας, δίνει το τέλειο άλλοθι στην Τρόικα για να ζητά περισσότερα και ακόμα πιεστικότερα.

Μιλώντας στη γενική συνέλευση των Ασφαλιστικών Εταιρειών, ο Μέργος έκρινε μη ικανοποιητική τη μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, τονίζοντας πως... παραμένει υψηλός σε σχέση με άλλες χώρες, παρά τις μειώσεις που έχουν υποστεί οι μισθοί.

 Δείτε τώρα το βιογραφικό από αυτό το κοπρόσκυλο ονόματι Μέργος :

 Ο Γεώργιος Μέργος κατείχε την ίδια θέση την περίοδο 2004-2007, επί υπουργίας Γ.Αλογοσκούφη, ενώ εν συνεχεία διατέλεσε διοικητής του ΙΚΑ (2007-2009).
Ο νέος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει MSc από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και PhD από το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Εφηρμοσμένη Μικροοικονομική, την Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση, την Οικονομική Ανάπτυξη και τη Διεθνή Αναπτυξιακή Συνεργασία.
Εργάστηκε ως Οικονομολόγος - Ερευνητής στην Παγκόσμια Τράπεζα (1983-1986) και κατά διαστήματα ως Εμπειρογνώμων στη Γενική Διεύθυνση Ι (Εξωτερικών Υποθέσεων) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα ανάπτυξης, καθώς και ως μέλος και ως αρχηγός αποστολής σε πολλές χώρες (Κίνα, Ινδία, Αίγυπτος, χώρες της Νότιας Ασίας, της Ανατολικής Ευρώπης και της τ. ΕΣΣΔ). Επίσης έχει διατελέσει Διευθυντής Κλαδικών Ερευνών στο ΙΟΒΕ (1990-1995) και μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (1991-1995).

Δεν μας λέει όμως το μουνόπανο ότι ο δικός του μισθός είναι 5000 ευρώ  ...

ΥΓ. Ο υπουργός προς το παρόν λέει πως δεν τίθεται θέμα νέας μείωσης ...
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: