Μηδέν πρωτοτυπία ...

Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2009

star

-Κατά το βιβλίο "Bounbesh" (η γέννηση των Περσών) έχουμε :τον θεό "Ormust" νοητό Θεό-Ήλιο, δημιουργό του σύμπαντος ,όπου μάχεται τον θεό του σκότους "Ahriman".Ο πρώτος θεός της άνοιξης και θέρους και ο δεύτερος του φθινοπώρου και του χειμώνα .Ο δεύτερος δημιουργεί ένα φίδι που θα σπείρει το κακό στη γη (το φίδι της Εύας??).είχαν επίσης παράδεισο και κόλαση όπως επίσης αγγέλους του σκότους και του Φώτος!!Ο πρώτος θεός όμως θα στείλει στη γη τον γιο του "Υιον του Φώτος" ,με το όνομα Μίθρας που θα γεννηθεί προς το τέλος του χειμώνα και συγκεκριμένα κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο ,στις 25 Δεκεμβρίου ,μέσα σε ένα σπήλαιο από παρθένα μητέρα την ώρα που ένα άστρο θα φωτίζει την φάτνη της γέννησης του. τρεις μάγοι στην συνεχεία θα του πάνε δώρα. Τελικά ο θεός θανατώνεται από τον θεό του σκότους όμως ανασταίνεται την ίδια ακριβώς εποχή με το χριστιανικό Πάσχα. Κατά την ανάσταση του Μίθρα οι πιστοί ανάβουν λευκές λαμπάδες ,για να εικονίσουν το θρίαμβο του Φώτος. Οι ιερείς του θεού φορούν λευκά ρούχα και οι πιστοί μεταφέρουν το νέο φως στα σπίτια τους.

Ο υπέρτατος ιερέας λέγεται "ποντίφηξ" και οι ναοί των Μιθραϊστων ήταν ακριβώς ίδιοι με τις σημερινές βυζαντινορθόδοξες εκκλησίες .Η Μιθραική λατρεία είχε επίσης τα μυστήρια της. Το βάπτισμα ,τις ευχαριστίες ,την κοινωνία ,το νόμο της εγκράτειας, την αποδοχή της αναστάσεως, όλα αυτά τουλάχιστον μερικές εκατονταετίες π.Χ.

Σύμπτωση ή αντιγραφή ?????

Άλλη περίπτωση! Πολύ παλαιότερη.

Αφορά τον Διόνυσο –Βάκχο -Ήλιο. Γεννήθηκε σ΄ ένα σπήλαιο πάλι στις 25 Δεκεμβρίου .Έκανε θαύματα κατά την περίοδο του βίου του ,θεράπευε ασθενείς, ανάσταινε νεκρούς και πρόλεγε το μέλλον .κατά την βρεφική του ηλικία απειλήθηκε να δολοφονηθεί .Στις 6 Ιανουαρίου γιορταζόταν το θαύμα των τριών υδριών όπου το νερό γίνονταν κρασί .Στον ναό του στην Άνδρο, στην ιερή σπηλιά ,μια πηγή ανάβλυζε κρασί αντί για νερό την ομώνυμη μέρα .Καλούσαν τον θεό "Σωτήρα-Υιό του θεού-και Νόηση του". Μητέρα του ήταν η ουράνια Παρθένος .Οι πιστοί του περίμεναν την Δευτέρα παρουσία του θεού. Την σορό του την μετέφεραν μέσα σ΄ ένα λουλουδιασμένο τάφο λίγο πριν την ανάσταση του.

Η λατρεία του έγινε παγκόσμια με τα ίδια σχεδόν τελετουργικά !!Άλλες παρόμοιες περιπτώσεις υπάρχουν; ΝΑΙ!!!

Έχουμε λοιπόν :Αδωνίς των Φοινίκων, Αττης των Φρυγών, Όσιρις -Ωρος-Σέραπις των Αιγυπτίων ,Σολ των Ρωμαίων Βήλος -Βελ των Βαβυλωνίων ...........Συνολικά 36 γνωστές εκδοχές.

Προχωρώντας επίσης στις αντιγραφές ή συμπτώσεις ή διαστρεβλώσεις ξένων στοιχείων από τον χριστιανισμό θα δούμε ότι οι ιερείς του Μαντείου των Δελφών ονομάζονταν "όσιοι" και "προφήτες". Οι "άγγελοι" είναι ορολογία των Νεοπλατωνικών ,οι "δαίμονες" ορολογία των Πυθαγόρειων με άλλη έννοια. ο "εωσφόρος" ο φέρων το φως έγινε "διάβολος"(=βάλλει τον Δια).

Δευτερογενείς είναι επίσης και ο μύθος του Νώε και της κιβωτού του, διότι πρόκειται για κακή αντιγραφή του μύθου του Δευκαλίωνος και της Πύρρας. Απορίας άξιον είναι πως ένας λαός βοσκών που δεν έχει δει θάλασσα, να ναυπηγήσει ένα πλοίο τεράστιων διαστάσεων χωρίς να έχει ναυπηγικές γνώσεις.

Σκοπός μου δεν είναι να κάνω θρησκευτικό συγκρητισμό! Θέλω να σκεφτείτε δημιουργικά.. .πότε και γιατί "εφευρέθηκαν" οι θρησκείες και κυρίως τι σκοπό είχαν. Σήμερα στο κατώφλι του 21 αιώνα μια θρησκευτική αντίληψη 4000-4500 ετών γκρεμίζετε και σύμφωνα με την διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα η εποχή χαρακτηρίζετε ως μετά- χριστιανική. Τόσο η Βίβλος όσο και η λεγόμενη Ιερά Παράδοση έχουν κατάρρευση. Η Βίβλος έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνον δεν αποτελείται από θεόπνευστα κείμενα, αλλά αντιθέτως συστηματικά καταγράφηκε από ιερείς του αρχαίου Ισραήλ, από ένα Ιερατείο που μόνο σκοπό του είχε την άσκηση εξουσίας και έλεγχου της ανθρώπινης μάζας και νου .Ο άνθρωπος δεν είναι δούλος ούτε υπηρέτης κανενός θεού όπως τον θέλουν οι περισσότερες θρησκείες ανά τον πλανήτη .Οι μεγαλύτερες καταστροφές και δολοφονίες (τις ονομάζω εγώ) ,γίνανε στο όνομα κάποιων θεών, οι οποίοι σημειωτέον τα πάντα εν σοφία εποίησαν!Αρχική σελίδα
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: