Τα ζαχαρούχα αναψυκτικά συνδέονται με τον καρκίνο του παγκρέατος

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

star

Μια μελέτη διάρκειας σε 60.000 άτομα στη Σιγκαπούρη διαπίστωσε ότι αυτοί που καταναλώνουν δύο ή περισσότερα αναψυκτικά την εβδομάδα έχουν 87 %  υψηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του παγκρέατος.

  Η μελέτη είχε επικεφαλής τον Μαρκ Περέιρα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα ο οποίος είπε, "Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αναψυκτικά μπορεί να αυξήσουν το επίπεδο της ινσουλίνης στο σώμα, το οποίο θεωρούμε ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. παγκρέατος"

  Σχεδόν 38.000 άνθρωποι  διαγνώσκονται με καρκίνο του παγκρέατος στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο, και πάνω από 34.000 πεθαίνουν από την ασθένεια κάθε χρόνο. Αυτό δείχνει η έρευνα . Ολοι αυτοί οι θάνατοι μπορούν να προληφθούν: Αποφύγετε την κατανάλωση αναψυκτικών.


  Η γλυκαντική ουσία που χρησιμοποιείται στα περισσότερα ποτά - σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης - συνδέεται με τον διαβήτη και την παχυσαρκία.  Το φωσφορικό οξύ που βρίσκεται στα αναψυκτικά είναι πολύ όξινο, προκαλεί την απογύμνωση τωνμετάλλων από τα οστά και την προώθηση της οστεοπόρωσης.  Την ίδια στιγμή,επίσης , τα αναψυκτικά μπορεί να προκαλέσουν πέτρες στα νεφρά.






Για εκείνους που καταναλώνουν σόδες διατροφής, ο κίνδυνος για την υγεία μπορεί να είναι ακόμη χειρότερος : Η ασπαρτάμη προκαλεί νευρολογικές ανεπιθύμητες ενέργειες που περιλαμβάνουν τύφλωση, πονοκεφάλους και διαταραγμένη νοητική λειτουργία.

. Η βιομηχανία ποτών, φυσικά, αρνείται οποιαδήποτε σχέση μεταξύ της κατανάλωσης νατρίου και τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.  Θέλει τους καταναλωτές να  πιστεύουν αφελώς ότι η υγρή ζάχαρη, το διοξείδιο του άνθρακα ,το φωσφορικό οξύ και η πίεση είναι όλα καλά για σας!

Συμβουλή : Αποφύγετε την κατανάλωση αναψυκτικών.

πηγή 
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: