Συνέντευξη του Erich Von Daniken στον Χαρδαβέλλα

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

star
Κώστας Χαρδαβέλλας: Κύριε Daniken στα βιβλία σας υποστηρίζετε οτι ο άνθρωπος είναι δημιούργημα εξωγήινων πολιτισμών. Ότι για κάποιον λόγο, πριν από χιλιάδες χρόνια οι εξωγήινοι δημιούργησαν το ανθρώπινο είδος. Ακόμα κι αν δεχτούμε αυτήν την άποψη, εξηγήστε μου γιατί δεν μπόρεσε ποτέ κανείς να έρθει σε επαφή με τους "εξωγήινους-δημιουργούς" μας?
 

   E.V.Daniken: Πρώτα από όλα μιλάμε για πολύ μεγάλες αποστάσεις. Αναφερόμαστε σε έτη φωτός. Δεν γνωρίζουμε που βρίσκονται οι εξωγήινοι. Δεύτερον ακόμη και αν γνωρίζαμε το τόπο τους, θα αγνοούσαμε το μήκος κύματος στο οποίο επικοινωνούν μαζί μας. Τρίτον βεβαίως δεν είμαστε σίγουροι αν οι ίδιοι επιθυμούν να έλθουν σε επικοινωνία μαζί μας. Ίσως οι άνθρωποι είναι ακόμα ιδιαίτερα πρωτόγονοι συγκριτικά με τα εξωγήινα όντα που ταξιδεύουν με ταχύτητα φωτός. Αργά η γρήγορα όμως θα αποκτήσουμε επαφή μαζί τους. Δεν είναι ζήτημα γλώσσας. Στον πλανήτη μας μιλούμε 6000 διαφορετικές διάλεκτους. Επικοινωνούμε με Εσκιμώους, Ινδούς, Έλληνες, Γερμανούς, Άγγλους, Γάλλους κλπ. Δεν τίθεται λοιπον τέτοιο ζήτημα. Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζουμε αν οι ίδιοι οι εξωγήινοι επιθυμούν να μιλήσουν με εμάς".

  Κ.Χ : Πώς στηρίζετε και θεμελιώνετε την άποψη οτι τα UFO έχουν αφήσει τα σημάδια τους στον πλανήτη μας; Πού είναι αυτά τα σημάδια;
 
   E.V.D: Εδώ και 45 χρόνια διεξάγω αυτού του είδους την έρευνα. Στην αρχή δεν ήμουν σίγουρος. Ήταν απλά εικασίες. Στο μεταξύ βεβαιώθηκα οτι ο πλανήτης αυτός δέχτηκε επισκέψεις από αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενα αντικείμενα. Πρέπει να παραδεχτώ οτι προς το παρόν δεν διαθέτουμε ισχυρές αποδείξεις. Ποτέ δεν ανακάλυψα κανένα υπόλειμμα εξωγήινου πολιτισμού.
  Έχουμε αποδείξεις μέσα από ενδείξεις. Ορισμένες από αυτές είναι τόσο ακλόνητες που δεν μπορεί κανείς να τις αγνοήσει. Για παράδειγμα υπάρχουν ενδείξεις στη μυθολογία σε όλες τις θρησκείες, ιδίως στις ιερές γραφές του Ινδουισμού όπου ξεκάθαρα αναφέρεται οτι έχουν έρθει επισκέπτες στη γη από ένα άλλο ηλιακό σύστημα. Σύμφωνα με τη μυθολογία των Μάγια οι εξωγήινοι θα επιστρέψουν μια μέρα στη γη.

  K.X.Εάν έχουμε επισκέψεις εξωγήινων στον πλανήτη μας με ποια μορφή εμφανίζονται και γιατί μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ένα απλό και απτό σημείο, απόδειξη οτι πράγματι ΑΤΙΑ έρχονται στη γη;
 
  E.V.D: Υπάρχουν δυο πιθανότητες:
 α) ότι τα εξωγήινα όντα δεν μοιάζουν καθόλου με τη δική μας μορφή, γιατί έχουν αναπτυχθεί σε ένα ολοκληρωτικά διαφορετικό κόσμο. Επομένως ίσως έχουν τη μορφή αερίου, κάποιας ενέργειας αλλά δεν έχουν καμία ομοιότητα με το δικό μας DNA, με τη δική μας βιολογία.

   β) ότι οι εξωγήινοι αναπτύχθηκαν σε κάποιο τμήμα του σύμπαντος και εμείς είμαστε οι απόγονοί τους. Πρόκειται δηλαδή για μετάδοση ζωής από ένα ηλιακό σύστημα σε ένα άλλο. Ωστόσο οι προβιοτικές συνθήκες είναι παρόμοιες. Στο σύμπαν έχουν παρατηρηθεί οτι υπάρχουν χιλιάδες πλανήτες παρόμοιοι με το δικό μας. Όταν λοιπόν είσαι απόγονος κάποιου άλλου, όνως η μορφή σου είναι παρόμοια με εκείνου. Σύμφωνα με τις δικές μας παραδόσεις , περιλαμβανομένης και της Βίβλου, λέγεται οτι οι επονομαζόμενοι Θεοί στον πληθυντικό δημιούργησαν τον άνθρωποκατ εικόνα και ομοίωση. Βεβαίως και υπάρχει η εξέλιξη σε αυτό το πλανήτη.Κανείς δεν την αμφισβητεί.
  K.X: Μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει σοβαρά την άποψη οτι οι υπερδυνάμεις, Αμερική και πρώην Σοβιετική Ένωση, έχουν στοιχεία για εμφάνιση ΑΤΙΑ και δεν το διαδίδουν για να χρησιμοποιούν αυτό το υλικό για στρατιωτικούς λόγους;

  E.V.D: Από τεχνολογικής πλευράς δεν πιστεύω αυτή τη θεωρία. Υπάρχει όμως η εξής θεωρητική πιθανότητα: όπως προανέφερα μέσα στα γονίδια μας υπάρχει γραμμένο ένα εξωγήινο μήνυμα. Θα μπορούσα να υποθέσω ότι ορισμένοι αμερικανοί γενετιστές το ανακάλυψαν μέσα στα δικά μας γονίδια. Αν κάτι τέτοιο έχει πραγματοποιηθεί, τότε μπορεί κανείς να το διαβάσει σαν ένα βιβλίο. Παρ΄ολα αυτά παραμένει ως εικασία.

  K.X: Έχοντας μια εικόνα του σύμπαντος και  των μεγεθών που υπάρχουν στο ηλιακό μας σύστημα, μπορούμε να καταλάβουμε ποιες πιθανότητες υπάρχουν να ήρθαν κάποτε άγνωστοι μακρινοί επισκέπτες στη γη. Και φοβάμαι πως  αυτές οι πιθανότητες είναι ελάχιστες.

  E.V.D: Ζούμε μέσα σε ένα τεράστιο αστρικό σύστημα: το γαλαξία μας, όπου κάποιο σημείο έξω από αυτόν μοιάζει με τεράστια σπείρα, αποτελούμενη από έναν κεντρικό πυρήνα που περιβάλλεται από μακριούς βραχίονες. Το σύστημα αυτό περιστρέφεται αργά. Ο χώρος μεταξύ των άστρων καταλαμβάνεται από τεράστιες nazca.jpgποσότητες αερίων και σκόνης που είναι ορατές και κάποιο άγνωστο σε εμάς υλικό, η σκοτεινή ύλη.

  Μακριά από το κέντρο του, στα προάστια του γαλαξία, βρίσκεται ένα μικρό πλανητικό σύστημα. Είμαστε άνθρωποι που μεγαλώσαμε σε αυτόν τον κόσμο. Ωστόσο κάποια στιγμή στο παρελθόν ορισμένοι εξωγήινοι ήρθαν στη γη και πήραν έναν από τους προιστορικούς προγόνους μας.

  Χρησιμοποίησαν μόνο ένα κύτταρο τους και άλλαξαν το γενετικό κώδικα του κυττάρου. Έπειτα τοποθέτησαν το κύτταρο μέσα σε υγρό. Εισήγαγαν το προιόν σύνθεσης μέσα στη μήτρα ενός θηλυκού του ίδιου είδους. Το θηλυκό γέννησε ένα παιδί, το οποίο αναπτύχθηκε αλλά διαθέτει ένα επιπλέον στοιχείο που δεν παρουσιάζει το υπόλοιπο γενεαλογικό δέντρο.

  Οι θεοί δημιούργησαν τους ανθρώπους κατ εικόνα και καθ ομοίωση. Είμαι σίγουρος οτι έχουμε μέσα μας κάποια εξωγήινα γονίδια τα οποία θα ανακαλύψουν οι γενετιστές τα επόμενα δέκα χρόνια περίπου.

  Θα ήθελα να σας αναφέρω πως είναι πολύ δύσκολο να αφήσει κανείς δείγματα σε ένα πλανήτη, όπως ο δικός μας. Το μεγαλύτερο τμήμα της αποτελείται από νερό. Αν κάποιο αντικείμενο βυθιζόταν μέσα στο H2Ο , δεν θα το ανακαλύπταμε ποτέ. Έπειτα υπάρχει ο Νότιος και ο Βόρειος πόλος που καλύπτονται από πάγους. Δεν είναι δυνατόν να ψάξουμε στα μέρη αυτά.

  Υπάρχουν επίσης οι γιγαντιαίες έρημοι του πλανήτη μας. Δεν μπορούμε να ψάξουμε ούτε εκεί. Πιστεύω οτι έχουν αφήσει αντικείμενα πίσω τους εσκεμμένα και όχι κατά σύμπτωση. Αν όμως άφησαν κάτι στο πέρασμα τους, τότε θα έπρεπε να φροντίσουν εκείνοι στο παρελθόν οτι εμείς στο μέλλον θα ψάξουμε γι αυτά τα αντικείμενα.    Αν δεν υπάρχει το ερέθισμα , οι άνθρωποι στο μέλλον είναι αναγκαίο να αφήσουμε ορισμένες ενδείξεις στο παρελθόν. Σύντομα στην εποχή μας θα αναρωτιόμαστε αν ίσως έχουμε δεχτεί επισκέψεις από όντα άλλων πλανητών. Αν η απάντηση είναι ναι, τότε πού είναι οι αποδείξεις; Μέχρι σήμερα πάντως υπάρχουν εικασίες.

  K.X: Τα σενάρια που περιγράφουν οι "αυτόπτες μάρτυρες" είναι πάντοτε τα ίδια: οι εξωγήινοι και τα UFO έρχονται στη γη αλλά πάντα χάνονται. Πάντα εξαφανίζονται. Αν καταφέρνουν να φτάσουν μέχρι εδώ, γιατί δεν αφήνουν κάποιο στοιχείο? Γιατί δεν έρχονται σε επαφή μαζί μας?

   E.V.D: Οι περισσότερες ιστορίες δεν είναι αληθινές. Πρόκειται για παρανοήσεις.Οι άνθρωποι βλέπουν κάτι στον ορίζοντα αργά το βράδυ, για παράδειγμα ελικόπτερα ή πουλιά και τα "βαπτίζουν" U.F.O. Είναι κρίμα γιατί όταν ο Έρικ Φον Νταίνικεν εμφανίζεται, τα ΑΤΙΑ εξαφανίζονται. Γνωρίζω ότι υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις για τις οποίες θα πρέπει κανείς να αναρωτηθει τι ακριβώς έγινε. Αλλά είναι λίγες. Μήπως ο πλανήτης μας είναι αντικείμενο παρατήρησης από κάποιον ανά τακτά χρονικά διαστήματα; Αυτός ο κάποιος θα μπορούσε να είναι ένας εξωγήινος ή ένας ταξιδιώτης του χρόνου. Διαθέτουμε ραντάρ, φιλμ, φωτογραφίες και το ερώτημα που μπορεί να τεθεί ακόμα σε επιστημονικό επίπεδο είναι το τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας.

  K.X: Αν λοιπόν βρίσκονται ανάμεσά μας , γιατί δεν επικοινωνούν μαζί μας;
  E.V.D: Προφανώς επειδή απλά μας παρατηρούν και δεν είμαστε έτοιμοι εμείς να προβούμε σε ένα τόσο σημαντικό βήμα. Αυτό πραγματικά πιστεύω. Έχουμε τη θρησκεία μας, το πολιτικό μας σύστημα. Συνεπώς δεν είμαστε σε θέση να έλθουμε σε επικοινωνία μαζί τους. Με το που θα τολμήσει κάποιος να αποδεχτεί οτι οι εξωγήινοι υπάρχουν,αμέσως θα προκύψουν προβλήματα που θα αφορούν το παρελθόν του ανθρώπινου γένους και των θρησκειών μας. Ωστόσο θα πρέπει να αναμένουμε κάτι τέτοιο στα επόμενα δέκα χρόνια.

  Στη γερμανική γλώσσα έχουμε μια φράση που λέγεται: μινικρί. Σημαίνει οτι μερικές φορές στη φύση τα ζώα μπορούν να καμουφλαριστούν έτσι ώστε να μην γίνονται ορατά. Θεωρητικά δεν θα έπρεπε να απορρίψουμε τη πιθανότητα οτι κάποιος βρίσκεται ανάμεσα μας και μας παρατηρεί χωρίς εμείς να μπορούμε να τον παρατηρήσουμε. Προσωπικά δεν είμαι οπαδός αυτής της εκδοχής, γιατί θεωρώ οτι η τεχνολογία είναι τόσο προοδευμένη που δε χρειάζονται να αποστέλλουν παρατηρητές για το λόγο αυτό.

  Κ.Χ: Αν  θεωρήσουμε ως δεδομένο οτι δεν υπήρξε ζωή σε πλανήτες όπως η Σελήνη, ο Άρης κλπ, τότε από που προέρχονται οι εξωγήινοι πολιτισμοί; Έχουν καταστραφεί και δεν μπορούμε να τους βρούμε; Είναι πέρα από το ηλιακό μας σύστημα;

  E.V.D: Σαφώς και δε ζουν οι εξωγήινοι στο δικό μας ηλιακό μας σύστημα, όπου εκεί δεν υπάρχει νοήμων ζωή. Θα ανακαλύψουμε πρωτόγονες μορφές ζωής στον Άρη και να είστε σίγουροι γι αυτό.Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να βρούμε ερείπια ή υπολείμματα ενός αρχαίου πολιτισμού στον Άρη. Ίσως επίσης βρούμε ορισμένα τεχνικά εργαλεία στο φεγγάρι. Όλα αυτά ίσως να να ισχύουν. Δεν τα απορρίπτω.

  Τι είναι όμως το ηλιακό μας σύστημα; Υπάρχουν δισεκατομμύρια ηλιακών συστημάτων απλά και μόνο μέσα στο δικό μας χωρίς να αναφερθώ καν στο γαλαξία.Η στατιστική πιθανότητα για την ύπαρξη νοήμων ζωής εκεί έξω είναι ιδιαίτερα υψηλή. Είναι υπεροπτικό να υποστηρίζουμε την άποψη οτι ο Θεός δημιούργησε όλο αυτό το γιγάνταιο σύμπαν για χάρη μας. Δεν είμαστε μοναδικοί και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε.

  Επομένως οι αποστάσεις αποτελούν πρόβλημα ιδιαίτερα όταν κανείς θέλει να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας. Σε μια τηλεοπτική συζήτηση με τον καθηγητή Καρλ Σάγκαν ,αυτός ο σπουδαίος αστρονόμος ο οποίος πέθανε, έθεσε την ιδια ερώτηση με εσάς: αν υπήρχαν εδώ εξωγήινοι ή αν κάποια ufo μας παρατηρούν ενίοτε και γιατί δεν είχαν συνάψει σχέση μαζί μας. Απάντησα: "Εμείς οι άνθρωποι δεν συνάπτουμε διπλωματικές σχέσεις με τις κότες. Κι όμως οι κότες υπάρχουν!"

  K.X: Θα μπορέσει ποτέ ο άνθρωπος να ξεπεράσει το χρόνο; Να μεταφερθεί σε ένα άλλο χωρόχρόνο ; Θα καταφέρει ποτέ να  έχει τη δυνατότητα επαφής μαζί τους;
    E.V.D: Είμαι απολύτως σίγουρος οτι στο μακρινό μέλλον θα ταξιδέψουμε υπερβαίνοντας την ταχύτητα του φωτός αν και μέχρι σήμερα δεν θεωρείται εφικτό. Μέσα στη Βίβλο αφού ο Θεός μας δημιούργησε κατ' εικόνα και ομοίωση, μετά τη μεγάλη πλημμύρα είπε στους ανθρώπους: "Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο από εδώ και έπειτα-οτιδήποτε και αν θελήσετε". Πιστεύω οτι και αυτό θα το καταφέρουμε αργά ή γρήγορα.

K.X: Ας υποθέσουμε οτι κάποια στιγμή καταφέρνουμε να έρθουμε σε επαφή με εξωγήινους πολιτισμους. Τι περιμένετε να συμβεί τότε?

  E.V.D: Εαν και εφόσον αποκτήσουμε επικοινωνία πιστεύω ότι  θα μας διδάξουν πράγματα για τα οποία δεν έχουμε τη παραμικρή ιδέα. Είμαστε σαν μικρά παιδιά. Δεν αποτελούμε ακόμα τμήμα του διεθνοκοσμικού διαλόγου. Αμέσως μόλις βρούμε το μήκος κύματος, θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε τη τεχνολογία τους, θα ταξιδεύουμε με ταχύτητα φωτός ή θα τη ξεπερνάμε. Αντιλαμβάνεστε τι αλλαγές θα φέρει αυτό στην ζωή μας?

K.X: Φυσικά. Αναρωτιέμαι αν εσείς αντιλαμβάνεστε οτι κανένας επιστήμονας δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις σας!

   E.V.D: Από επιστημονικής πλευράς έρχομαι σε αντιπαράθεση με τους συντηρηρικούς επιστήμονες, χωρίς ωστόσο να επιδιώκω τη σύγκρουση. Η άλλη πλευρά ευθύνεται γι αυτή την κόντρα, διότι δεν κατανοούν τον Έρικ Φον Νταίνικεν. Όταν γράφω για την αρχαιολογία για παράδειγμα την περιοχή των Νάζκα γνωρίζω κάθε σύγραμμα που αναφέρεται σε αυτό το θέμα. Βρέθηκα στην περιοχή εκείνη και ξέρω για ποιο πράγμα μιλώ.

  Ωστόσο η απέναντι πλευρά δεν διαβάζει Ντένικεν. Είναι  προκατειλημμένοι! Επαναλαμβάνουν συνεχώς οτι εγώ κάνω λόγο για εξωγήινους που ήρθαν στη γη και  κατασκεύασαν ναούς. Όλα αυτά είναι ένα σωρό ανοησίες. Πρέπει να συνεργαστούμε. Επιμένω: διαθέτουμε ένα μήνυμα στα γονίδια μας και μέχρι το 2020 οι γενετιστές θα το αποκωδικοποιήσουν. Τότε τι θα κάνουν οι επιστήμονες; Θα συνεχίσουν δογματικά να αρνούνται την πραγματικότητα?
K.X: Με όλα αυτά που υποστηρίζετε κ.Daniken, αντιλαμβάνεστε πως ερχόσαστε απέναντι στη θρησκεία. Ουσιαστικά λέτε οτι ο Δημιουργός του ανθρώπου είναι εξωγήινος - άρα οτι ο Θεός είναι εξωγήινος??
god_earth.jpg  E.V.D: Αντικρούω τη θρησκεία μόνο εν μέρει. Όχι όμως εξ ολοκλήρου. Εγώ ανατράφηκα ως χριστιανός αλλά σε όλες τις θρησκείες υπάρχει ένας θεός: Αλλάχ, Χριστός κλπ...Υπάρχει το Άγιο Πνεύμα...

  Πιστεύω στο Θεό. Είμαι από τους ανθρώπους που εξακολουθούν να προσεύχονται κάθε βράδυ. Με τον όρο προσευχή, δεν αναφέρομαι στην έκφραση επιθυμίας να αποκτήσω πλούτη κλπ. Είμαι πάντοτε ευγνώμων και λέω ευχαριστώ που μπορώ να ζω σε αυτό τον υπέροχο κόσμο.

  K.X.:Τι είναι δηλαδή για εσάς ο Θεός; Μπορεί κανείς να αντικαταστήσει το Θεό , έτσι όπως μας τον έχουν μάθει από τα παιδικά μας χρόνια με έναν πάνσοφο εξωγήινο που μπορεί να δημιουργήσει ζωή;

  E.V.D: Πρόκειται για μια παρεξήγηση. Χιλιάδες χρόνια πριν σύμφωνα με τα όσα γνωρίζω εξωγήινοι ήταν παρόντες στη γη. Οι πρόγονοί μας ήταν προϊστορικοί άνθρωποι των σπηλαίων και δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συνέβαινε. Πίστευαν οτι οι εξωγήινοι ήταν ένα είδος θεών. Ουσιαστικά καταλήγουμε στο αρχικό: στην αποδοχή της δημιουργίας της ύπαρξης του Θεού. Στην ουσία πιστεύεις στο Θεό, όταν αποδέχεσαι τη ύπαρξη εξωγήινων όντων! 
star

1 αναγνώστες άφησαν σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο άνθρωπος είναι μορφωμενος και τον διακατέχει ενα πνεύμα ποιοτικής αναζήτησης έχει ως αποτέλεσμα τα λογια αυτά.