Η κότα έκανε το αυγό, ή το αυγό την κότα;

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

star
Απασχολεί τον ανθρώπινο νου αιώνες τώρα... Το ερώτημα πολυσυζητημένο... Μην βασανίζεστε άλλο... Έφθασε η στιγμή που οι επιστήμονες θα μας οδηγήσουν στο δρόμο της αλήθειας... ακόμα και αν αυτός αποτελείται από παράδρομους που εσύ πρέπει να αποφασίσεις ποιον θα ακολουθήσεις!
  Ο καθηγητής Τζον Μπρούκφιλντ, ειδικός στην Εξελικτική Γενετική στο Πανεπιστημίο του Νότιγχαμ υποστηρίζει οτι τέτοιου είδους διλλήματα δεν υφίστανται πλέον! Σύμφωνα με τη θεωρία που ανέπτυξε ο ίδιος, το ποιος προηγείται είναι ξεκάθαρο:


  "Μπορούμε να πούμε χωρίς αμφιβολία ότι στην ερώτηση "η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα" η απάντηση είναι πως το πρώτο ζωντανό μέλος του είδους είναι το αυγό. Το αυγό προυπήρχε της κότας".

  Το κλειδί σε αυτή την μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστη υπόθεση έγκειται στο μυστικό, το οποίο η γενετική επιστήμη έχει αποκρυπτογραφήσει. Τ�� γενετικό υλικό δεν αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια ζωής ενός ζωντανού οργανισμού. Γεγονός που συνεπάγεται οτι είναι αδύνατο να υπήρξε ξαφνικά μια κότα εάν πριν δεν είχε περάσει από το στάδιο του κλωσσόπουλου μέσα στο αβγό.

Ναι, αλλά ποιός γέννησε το πρώτο αυγό, αν δεν υπήρχε κότα;
 Εδώ προκύπτει το εξής: από που προήλθε  το πρώτο αβγό; Σε αυτό το σημείο η επιστήμη  για μια ακόμη φορά δίνει δύο εκδοχές . Οι εκφραστές των απόψεων δεν καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. Αυτό που είναι κοινώς αποδεκτό είναι οτι τα πρώτα αυγά ή έστω οι δομές που έμοιαζαν με αυγά εμφανίστηκαν στη γη ταυτόχρονα με τους πρώτους πολυκύταρους οργανισμούς.
  Θεωρία πρώτη:  Ο καθηγητής Νταβίντ Παπινό, από το πανεπιστήμιο King College του Λονδίνου, θεωρεί οτι το πρώτο αυγό , από όπου προήλθε η κότα, εξελίχθηκε απευθείας από τους πρώτους πολυκύτταρους οργανισμούς μέσα από διαδικασίες που διήρκησαν εκατομμύρια χρόνια.

  Θεωρία δεύτερη: Η καθηγήτρια παλαιοντολογίας Darla Zelenitsky, από το πανεπιστήμιο Calgary, υποστηρίζει οτι πιθανό είναι το πρώτο αυγό να αποτελεί μετάλλαξη των αυγών των  δεινοσαύρων. Εξέτασε πρόσφατα μια απολιθωμένη φωλιά δεινοσαύρων, ηλικίας 77 εκατομμυρίων ετών, που περιείχε πέντε αυγά. Η μορφή της είναι παρόμοια με τη σημερινή που κατασκευάζουν τα πτηνά. Είναι ξεκάθαρο οτι ο συγκεκριμένος δεινόσαυρος εναπόθεσε σε αυτή τα αυγά σε μια εποχή όπου δεν υπήρχε πουλιά στη γη. Η Zelenitsky καταλήγει πάντως στο συμπέρασμα οτι το αυγό σίγουρα προυπήρχε της κότας!

  Αυτή ουσιαστικά είναι και η άποψη που γίνεται ευρέως αποδεκτή από όλη την επιστημονική κοινότητα: το αυγό έκανε την κότα! Όσο για την οριστική απάντηση στο "από που ήρθε το πρώτο αυγό" δυστυχώς δεν μπορούμε να σας την δώσουμε ακόμη.

πηγή
star

1 αναγνώστες άφησαν σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.skai.gr/news/technology/article/147781/telika--i-kota-ekane-to-aygo-/
----------
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ !