ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ Β.ΑΙΓΑΙΟ

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

star

Το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος Cubuklu, κάνει έρευνες στα Ελληνικά Υδατα κι αυτοί διέταξαν την αποχώρηση της Ελληνικής Ακταιωρού

Ακριβώς ότι είχε γίνει στις 30 Ιουνίου 2010 συνέβη και σήμερα το απόγευμα στην Ελληνική νησίδα Ζουράφα. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης, έκανε ξαφνικά στην περιοχή το ερευνητικό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας Cubuklu (A-594) και πέρασε δίπλα από την νησίδα Ζουράφα (Λαδόξερα) στο Β.Αιγαίο. Αρχικά σκάφος του Λιμενικού επιτηρούσε την πορεία του.

Αυτή τη στιγμή όμως, προφανώς με άνωθεν πολιτική εντολή, το σκάφος αποσύρθηκε και το τουρκικό κόβει βόλτες στην περιοχή ανενόχλητο.
Συγκεκριμένα το Cubuklu έκανε την εμφάνισή του στη Ζουράφα στις 15:50 και αμέσως κατέφθασε ελληνική ακταιωρός.

Η παρακολούθηση του τουρκικού διήρκησε μέχρι τις 19:30 το απόγευμα και εντελώς ξαφνικά η ακταιωρός μας έφυγε !

Αυτή τη στιγμή το τουρκικό πλέει μεταξύ Σαμοθράκης και Θάσου, ΧΩΡΙΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ !!!

Πρόκειται για κατάφορη παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, και τόσο οι αρμόδιοι υπουργοί όσο και ο Πρωθυπουργός οφείλουν μια απάντηση:

ΓΙΑΤΙ έφυγε το σκάφος του Λιμενικού και το τουρκικό κόβει βόλτες ακόμη και αυτή τη στιγμή στη θαλάσσια περιοχή μας;

[13/10 - 14:35]

Κι ενώ το Ελληνικό διαδίκτυο έχει κατακλειστεί από την είδηση που δημοσιεύσαμε αργά χτες βράδυ, ουδεμία αντίδραση υπήρξε από την ηγεσία του υπουργείου άμυνας. Πάντως σας υπενθυμίζουμε ότι για την υπόθεση «Ζουράφα», ήμασταν οι πρώτοι που αποκαλύψαμε το γεγονός, με άρθρο του διαχειριστή των Aegean Times κ. Γιώργου Αδαλή , στις 5 Μαρτίου 2003.

[ΚΛΙΚ ΕΔΩ για το σχετικό μας άρθρο με την υπόθεση Ζουράφα στο αρχείο]


Τότε υπήρξε αντίδραση και μάλιστα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ο ευρωβουλευτής Γιάννης Μαρίνος είχε καταθέσει ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο με βάση την αποκάλυψή μας με θετικά αποτελέσματα. Ακολούθησαν σωρεία δημοσιευμάτων και εκπομπών στην Ελλάδα αλλά και στον Ευρωπαϊκό Τύπο σχετικά με την τύχη της νησίδας Ζουράφα και τα πετρέλαια της περιοχής, μιας και είχαμε αποκαλύψει ντοκουμέντα από το 1874 !!

Φαίνεται όμως, ότι ο κόπος τόσων ανθρώπων για την υπεράσπιση του Ανατολικότερου συνόρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πάει χαμένος από τις παλινωδίες μιας κυβέρνησης που δείχνει ανήμπορη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

===============================================
Σημείωση ιστολογίου : Μπορείτε ελεύθερα να αναδημοσιεύσετε όποιο κείμενο θέλετε . Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την αναδημοσίευση κειμένων του ιστολογίου ***ΜΑΚΕΔΩΝ*** , είναι η σαφής αναφορά σ΄αυτό μ΄ενεργό λινκ .
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: