Θέλει και γιορτές ο πισωγλέντης ...

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

star



Ο αψήφιστος υπουργός και κηπουρός του Γιωργάκη, Παύλος Γερουλάνος φαίνεται οτι εξακολουθεί να ζει στην παραζάλη των φαντασιώσεων του και να μην αντιλαμβάνεται την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τόπος. Στο πλαίσιο αυτής της γραφικής πολιτικής λειτουργίας του ο αψήφιστος κηπουρός του Γιωργάκη που εκτελεί χρέη υπουργού Πολιτισμού έστειλε προσκλήσεις δεξιά και αριστερά για τη φιέστα που διοργανώνει στο Υπουργείο Πολιτισμού για την κοπή τη πίτα και τον εορτασμό (sic) της νέας χρονιάς.
Προφανώς για τον γραφικό πολιτικάντη ο μήνας έχει 9 και αφου έχει εξασφαλίσει την οικογενειακή του επιχείρηση, είπε να καλέσει τους σκληρά δοκιμαζόμενους απο τις περικοπές μισθών υπαλλήλους του υπουργείου του να γλεντήσουν. Όμως η απάντηση που του έστειλαν οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού πρέπει να τον επανέφερε στην πραγματικότητα.
“Δεν είμαστε εδώ για γιορτές!” διαμηνύουν στον Π. Γερουλάνο οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού εκφράζοντας την έκπληξή τους για “την επιθυμία του να βρεθεί κοντά τους ύστερα από 2,5 χρόνια προκειμένου να γιορτάσουν όλοι μαζί την έλευση του νέου έτους κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα”!

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης ενημερώνει ή καλύτερα απαντάει στην “πρόσκληση” ότι ύστερα από αντιδράσεις των μελών του αποφάσισε να μην συμμετάσχει σε αυτήν τη “γιορτή” κανένας εργαζόμενος, “αντιδρώντας στη λαίλαπα των βάρβαρων μέτρων που έχει πάρει έως σήμερα η κυβέρνηση την οποία υπηρετείτε ευλαβικά και αναντίρρητα”.

Εμείς μία απορία έχουμε μόνο: πως μπορεί να είναι σήμερα ένας πολιτικός, μέλος της κυβέρνησης, τόσο πολύ εκτός πραγματικότητας και κλίματος;

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ -ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ

Mε έκπληξη οι εργαζόμενοι στην Γενική Γραμματεία Τουρισμού ενημερωθήκαμε για την επιθυμία σας να βρεθείτε κοντά μας ύστερα από 2,5 χρόνια, προκειμένου να γιορτάσουμε όλοι μαζί την έλευση του νέου έτους κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα.


κ. Υπουργέ,


Σας ενημερώνουμε ότι, το Δ.Σ. του Συλλόγου υπαλλήλων του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, ύστερα και από τις αντιδράσεις των μελών του, αποφάσισε να μην συμμετάσχει σε αυτήν τη «γιορτή» κανένας εργαζόμενος αντιδρώντας στη λαίλαπα των βάρβαρων μέτρων που έχει πάρει έως σήμερα η κυβέρνηση την οποία υπηρετείτε ευλαβικά και αναντίρρητα.


Όπως όλοι οι Έλληνες, ακούμε και εμείς βαρύγδουπες δηλώσεις περί της εθνικής σημασίας που έχει η ανάπτυξη του τουρισμού για τη χώρα μας και το ρόλο του στην έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση και τη χρεοκοπία λόγω των σημαντικών εσόδων που επιφέρει στο ΑΕΠ. Ακούμε αλλά δεν βλέπουμε…. Με το μόνο που είμαστε αντιμέτωποι είναι η ήδη εφαρμοζόμενη και δρομολογούμενη συρρίκνωση του φορέα μας.
Από αυτόνομο Υπουργείο Τουρισμού, μια Γενική Γραμματεία Τουρισμού από την οποία έχουν ήδη εκχωρηθεί αρμοδιότητες στο πρώην Υπουργείο Πολιτισμού (Διαχειριστική), δρομολογείται η πλήρης συνένωση με αυτό αφού ήδη έχουν ψηφιστεί νόμοι για τη σύσταση ενιαίας Δ/νσης Οικονομικού και Πληροφορικής σε κάθε Υπουργείο και οι αρμοδιότητες της Δ/νσης Καζίνο έχουν ήδη μεταφερθεί στο Υπουργείο Οικονομικών (σύσταση ανεξάρτητης αρχής).
Διαβάζουμε τη «Λευκή Βίβλο για την αναδιάρθρωση του Δημόσιου Τομέα» η οποία τέθηκε σε «διαβούλευση» (όπως αυτή εννοείτε) και αντιλαμβανόμαστε ότι ο τομέας του Τουρισμού θα είναι ίσως … μια Γενική Διεύθυνση στο ΥΠΠΟΤ. Στόχος είναι η δημιουργία ενός μικρού επιτελικού κράτους που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου με φθηνούς, ευέλικτους και αναλώσιμους εργαζόμενους που θα υλοποιούν πειθήνια αυτήν την πολιτική (σύνδεση μισθού με βαθμό).
Ακούμε δε για σχέδια οργανογραμμάτων Υπουργείων έτοιμα για να κατατεθούν με νομοσχέδια και για τα οποία όλη η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ τηρεί «σιγήν ιχθύος» υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζει.


Όπως ήδη γνωρίζετε, οι εργαζόμενοι στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού διαβιούν με δραματικά μειωμένες αποδοχές που προέκυψαν από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου προσπαθώντας - πολλές φορές και χωρίς αποτέλεσμα - να διατηρήσουν τη στοιχειώδη αξιοπρέπειά τους και με τον εφιάλτη των εξαγγελθεισών (ποικιλοτρόπως) 150.000 απολύσεων μέχρι το 2015.
Παρά τις ανατροπές που έχει υποστεί μέχρι σήμερα η ζωή μας εμείς κ. Υπουργέ, όλοι οι εργαζόμενοι στη Γ. Γ. Τουρισμού, είμαστε εδώ ως οφείλουμε και με όσα μέσα διαθέτουμε υπηρετώντας τον τομέα μας όσο ακόμα υπάρχει και παράλληλα αγωνιζόμαστε ενάντια σε όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζετε και δρομολογείτε.


ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΕΣ‼‼


πηγή
star

0 αναγνώστες άφησαν σχόλιο: